ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 23 aprilie 2012

Cele mai tari prăjituri din tot cartierul

 Cele mai tari prăjituri din tot cartierul
Cele mai tari prăjituri din tot cartierul
La gospodină vine azi un nepoţel de frate, cu cozorocul șepcii întors la spate, un elev de clas’ a doua mic și gras ca un dop, care dând din mână zice-n ritm de hip-hop: „După blocuri suntem noi care te facem pe tine să ne dai prăjituri, să mâncăm mai bine! Mi-a spus, cred, vreun tip sau am citit într-o carte că în viaţă, să știi, ai tarte, ai parte. Și-ţi spun și eu, dacă-mi dai tiramisu, că asta-i viaţă, cu tot dichisu’. Și te rog și-acum, ca și altă dată, să îmi dai și cheescake cu ciocolată!“
Tiramisu aromat

Timp preparare: 105'

Dificultate: medie

Număr de porţii: 10

Ingrediente

- PENTRU BLAT

- 8 ouă

- 8 linguri zahăr

- 2 linguri cacao

- 6 linguri făină

- 400 ml cafea neîndulcită

- PENTRU CREMĂ

- 300 g mascarpone

- 300 ml frișcă lichidă

- 2 ouă

- 150 g zahăr

- 1 esenţă de vanilie

- 4 linguri nes

- PENTRU DECOR

- 3 linguri cacao

- 100 ml frișcă

Preparare

1. Se bat gălbenușurile cu zahărul, se adaugă făina amestecată cu cacaua, apoi albușurile bătute spumă tare și se amestecă ușor, de jos în sus, ca să nu se lase compoziţia. Se împarte aluatul în trei părţi și se coc trei foi într-o tavă mai mică, unsă și tapetată cu foaie de copt.

2. Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu zahărul, esenţa, nesul și gălbenușurile până se omogenizează foarte bine. După aceea, se bat albușurile spumă tare, se mixează și frișca și se încorporează pe rând în crema făcutădin mascarpone.

3. În tava în care s-au copt foile, se pune o foaie de blat, se însiropează cu cafea, se întinde o treime din cremă, se pune a doua foaie de blat însiropată, o treime din cremă și a treia foaie de blat însiropată. Se întinde restul de cremă, se presară cacao și se decorează cu frișcă.
Tartă cu brânză și mac

Timp preparare: 120'

Dificultate: mică

Număr de porţii: 8

Ingrediente

- PENTRU ALUAT

- 250 g făină

- 75 g zahăr

- 1 pliculeţ zahăr vanilat

- 1 ou

- 125 g unt

- 1 praf de sare

- PENTRU UMPLUTURĂ

- 150 g seminţe de mac

- 100 g zahăr pudră

- 200 ml lapte

- 4 ouă

- 100 g zahăr tos

- 300 g brânză de vaci cremoasă

- 75 g unt

- 4 linguri smântână

- 1 lingură făină

Preparare

1. Se cerne făina cu un praf de sare, se amestecă cu untul tăiat bucăţele până se obţine un aluat nisipos. Se adaugă zahăr, un pliculeţ de zahăr vanilat, un ou bătut și se frământă până se obţine un aluat omogen, elastic, care se lasă la rece 30 de minute.

2. Între timp, se amestecă brânza cu zahărul tos, cele patru gălbenușuri, o lingură de făină, smântâna și untul topit. Când amestecul este omogen, se adaugă albușurile bătute spumă tare. Separat, se macină seminţele de mac, se amestecă cu zahărul pudră, cu laptele și se fierbe 10-15 minute,
până când se îngroașă și laptele scade. Se lasă la răcit.

3. Se întinde aluatul în foaie, se tapetează cu ea o formă de tartă, se toarnă deasupra crema de mac și se pune la cuptor 15-20 de minute. Se scoate tarta din cuptor, se toarnă deasupra umplutura de brânză, apoi se pune din nou în cuptor, continuând coacerea încă 40 de minute, până când umplutura se întărește și se rumenește deasupra.
Cheesecake cu ciocolată

Timp preparare: 115'

Dificultate: medie

Număr de porţii: 10

Ingrediente

- PENTRU BLAT

- 150 g unt

- 100 g ciocolată menaj

- 2 pliculeţe zahăr vanilat

- 6 ouă

- 150 g zahăr

- 100 g făină

- 30 g pudră de cacao

- 1 praf de copt

- 1 portocală

- PENTRU CREMĂ

- 500 g brânză proaspătă de vaci

- 100 ml frișcă

- 5 ouă

- 150 g zahăr

- 2 linguri rom

- 50 g ciocolată neagră pentru crustă

Preparare

1. Se freacă gălbenușurile cu zahărul și zahărul vanilat, se amestecă apoi cu untul, ciocolata rasă, coaja și zeama de portocale. Se adaugă albușurile bătute spumă tare, iar la sfârșit se toarnă „în ploaie", amestecând ușor, făina cernută, pudra de cacao și praful de copt. Se pune compoziţia obţinută într-o formă dreptunghiulară unsă și tapetată și se coace, la foc potrivit, 45 de minute.

2. Pentru cremă, se mixează brânza scursă bine cu zahărul, ouăle, frișca și cele două linguri de rom.

3. Se scoate blatul din cuptor și se taie în două felii orizontale. Prima felie se așază la loc în formă, deasupra se toarnă umplutura de brânză, care se nivelează pe toată suprafaţa. Se acoperă cu cel de-al doilea blat trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi forma se pune din nou în cuptor pentru 30 de minute până se coace umplutura de brânză.

4. Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se răcorească puţin, apoi se rade peste ea ciocolată neagră. Se porţionează prăjitura și se servește după ce se răcește bine.

Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Duminica, 22 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu