ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 14 aprilie 2012

Află de ce ar trebui să consumi usturoi zilnic

 Află de ce ar trebui să consumi usturoi zilnic
Află de ce ar trebui să consumi usturoi zilnic
Creează un scut protector în jurul principalelor organe, prevenind astfel apariţia bolilor cardiovasculare, cancerului, reumatismului și hipertensiunii.
Dacă facem o trecere în revistă a nutrienţilor care se găsesc în usturoi, vedem că este o sursă esenţială de vitamine (A, complexul B (B1 și B6) și C), de minerale (magneziu, calciu, potasiu, iod, zinc), de aminoacizi și de enzime.
 
Scade semnificativ riscul de cancer
 
Potrivit specialiștilor americani de la Institutul Naţional Împotriva Cancerului, persoanele care consumă zilnic usturoi prezintă un risc mai scăzut de a se îmbolnăvi de cancer. Mai exact, ele sunt protejate de cancer de stomac, de colon, de sân, de esofag și de cancer bucal. Explicaţia este că în acest aliment se găsește alicină, o substanţă cu efect puternic anticancerigen care se eliberează numai atunci când usturoiul este pisat. Într-un singur câţel de usturoi se găsesc circa nouă miligrame de alicină.
 
Reglează nivelul tensiunii și protejează inima
 
Oamenii de știinţă australieni de la Universitatea Adelaide au constatat că hipertensivii care consumă zilnic un căţel de usturoi reușesc să-și menţină mai ușor tensiunea sub control. În caz contrar, boala evoluează și se complică, creând astfel premisele apariţiei infarctului și accidentului vascular cerebral (AVC). Pe lângă faptul că normalizează nivelul tensiunii arteriale, usturoiul previne și apariţia aterosclerozei, afecţiune a vaselor de sânge care stă la originea multor probleme cardiovasculare. Mai exact, reduce nivelul colesterolului „rău"  (LDL), responsabil de formarea ateroamelor (depunere de grăsimi pe vasele de sânge), și crește nivelul colesterolului „bun” (HDL). De asemenea, scade și nivelul trigliceridelor.
 
Antibiotic natural
 
Alicina din compoziţia usturoiului este renumită și pentru proprietăţile antibiotice. Cel mai elocvent studiu privind efectul antibiotic al usturoiului este cel realizat de cercetătorii americani de la Universitatea din Boston. Oamenii de știinţă au observat o ameliorare a stării de sănătate a voluntarilor diagnosticaţi cu penumonie stafilococică și streptococică și care prezentau rezistenţă la antibiotice.
 
De asemenea, în cartea „Cheia Longevităţii”, dr. Mihai-Alin Scarlat spune că usturoiul are acţiune favorabilă în unele afecţiuni digestive (diaree, balonări) și acţionează ca un antiseptic pulmonar în cazul unor afecţiuni respiratorii (emfizem, bronșită, astm). În plus, usturoiul are rol anticoagulant, prevenind formarea cheagurilor de sânge. Ba, mai mult, conţinutul bogat în sulf îl recomandă în  caz de afecţiuni reumatismale.
 
De asemenea, datorită vitaminelor cu rol puternic antioxidant (vitaminele A și C), usturoiul previne îmbătrânirea precoce.

Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Sambata, 14 Aprilie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu