ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 13 februarie 2012

Află care sunt alimentele care ne ajută să fim mai inteligenţi

Află care sunt alimentele care ne ajută să fim mai inteligenţi
Află care sunt alimentele care ne ajută să fim mai inteligenţi Anumite alimente pe care le putem consuma, fără probleme, în fiecare zi , ne ajută la creșterea coeficientului de inteligenţă. Și nu este vorba numai de fructe și legume, ci și de alte alimente care au efecte benefice asupra organismului nostru. Iată câteva dintre acestea.

Potrivit sfatulparintilor.ro uleiul de măsline este o resursă foarte bună pentru coeficientul de inteligenţă.  Un studiu realizat pe bărbaţi dezvăluie faptul că cei care au consumat grăsimi vegetale procesate din salate și alte mâncăruri prezentau cu 75% mai multe șanse de a dezvolta degradare mintală (pierderi de memorie sau demenţă)în comparaţie cu cei care au mâncat grăsimi sănătoase cum ar uleiul de măsline.
Pe lângă acesta, mai sunt și alte alimente bogate în grăsimi sănătoase cum ar fi: nuci, seminţe, avocado sau ulei de pește. Grăsimile de care trebuie să ne ferim sunt cele pe care le găsim în produsele de patiserie, junk food, chipsuri sau mâncăruri prăjite. Materia cenușie a persoanelor care consumă toate aceste grăsimi "nesănătoase" va avea mult de suferit.
    Stridiile sunt și ele o foarte bună resursă pentru o minte sclipitoare. Bogate în seleniu, magneziu, proteine și alţi nutrienţi vitali pentru sănătatea creierului, stridiiile pot fi consumate de câte ori avem ocazia.
    Cu toate că multe persoane fug de el din cauza mirosului foarte puternic, usturoiul influnţează pozitiv creșterea coeficientului de inteligenţă.Cu cât este mai proaspăt cu atât este mai bun. Usturoiul este unul dintre cele mai bune arme pe care natura ni-l pune la dispoziţie. Pe lângă faptul că reduce colesterolul și întărește sistemul cardiovascular, usturoiul are și efect de protecţie asupra creierului.
    Legumele cu frunze verzi nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al fiecăruia. Spanacul, ștevia și salata verde sunt bogate în fier și se pot consuma la discreţie, în fiecare zi.
    Iubitorii de ciocolată se pot declara mulţumiţi de faptul că deliciosul desert influenţează și el în bine coeficientul de inteligenţă.  Ciocolata conţine foarte mulţi antioxidanţi și o cantitate potrivită de cafeină. Mai mult decât atât, ciocolata ne dă o stare de bine datorită serotoninei (hormonul fericirii).

Autor: Libertatea
Sursa: www.libertatea.ro  Luni, 13 Februarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu