Ghimbir în bucătărie - cum să îl foloseşti pentru a profita de efectele sale benefice
Autor: Bianca Poptean ● Vizualizări: 30082
Ghimbirul este un aliment-medicament cu proprietăţi uimitoare pentru sănătate!
Adăugat în mâncăruri, acesta creşte imunitatea, diminuează simptomele asteniei şi-ţi dă un plus de energie!
Iată cum poţi să-l combini în mâncăruri astfel încât să te bucuri din plin de beneficiile lui terapeutice!
Adăugat în mâncăruri, acesta creşte imunitatea, diminuează simptomele asteniei şi-ţi dă un plus de energie!
Iată cum poţi să-l combini în mâncăruri astfel încât să te bucuri din plin de beneficiile lui terapeutice!
Ghimbir în salate
Dacă eşti la dietă pentru slăbire
sau urmezi un regim pentru detoxifiere, atunci ghimbirul este alimentul
de care ai nevoie. El te ajută să scapi de substanţele nocive din
corpul tău. În combinaţie cu salată verde, ridichi şi sfeclă, ghimbirul
curăţă intestinele şi previne problemele de tranzit. Aşa scapi de
balonări şi de constipaţie. Totodată, ghimbirul ajută la absorbţia
mineralelor şi vitaminelor în organism prevenind stările astenice.
Ghimbir în băuturi calde
Infuziile din plante sau cele fructate capătă mai multă savoare dacă le
îmbunătăţeşti cu ghimbir ras. Gustul unic îţi relaxează rapid toate
simţurile şi aroma ceaiului împlineşte această băutură caldă. Asocierea
este utilă şi în caz de răceală sau gripă deoarece hidratează mucoasele,
desfundă căile respiratorii, calmează frisoanele şi ameliorează stările
febrile.
Şi încă ceva! Infuzia de ghimbir
reduce aciditatea gastrică, dar acţionează şi ca sedativ în perioadele
de stres prelungit. Băutura se prepară astfel: la o cană cu apă fiartă
adaugi o jumătate de linguriţă de ghimbir ras, o lingură de zeamă de
lămâie şi o linguriţă de miere de tei sau polifloră. Infuzia se bea o
dată pe zi, la prânz sau seara înainte de culcare.
Ghimbir la fripturi
Poţi diminua gustul pregnant al cărnii de miel sau de peşte cu autorul
ghimbirului proaspăt. Îl adaugi în amestecul de condimente şi laşi
carnea la fezandat timp de câteva ore. Acesta frăgezeşte carnea şi îi dă
o aromă unică. De asemenea, mâncărurile asezonate cu ghimbir sunt mai uşoare, deoarece ajută la secreţia enzimelor gastrice şi la reechilibrarea proceselor digestive.
Ghimbir în supe sau cu legume sotate
Legumele sotate în unt cu ghimbir nu trebuie să-ţi lipsească din meniul
zilnic. Încearcă-l într-o combinaţie isteaţă de broccoli, ţelină,
morcovi, ardei roşu, ciuperci şi porumb. Te vei îndrăgosti pe loc de
aroma lor! La fel de apetisante sunt şi supele de rădăcinoase cu
ghimbir. Adaugă-l proaspăt, înainte de servire.
Ghimbir la deserturi
Biscuiţii de casă cu cereale şi scorţişoară prind un gust şi mai bun dacă adaugi în aceştia ghimbir
ras. Chiar şi banala salată de fructe devină mai delicioasă dacă o
asezonezi cu un pic de ghimbir. Gustul picant şi aroma inedită
potenţează gustul fructelor.
- Citește și:
- Ghimbir pentru păr plin de vigoare!
- Limonada - eficienta in cura de detoxifiere
- Cum sa calmezi ieftin durerile in gat: bomboane, hrean si lamai
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu