ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Fructe si legume pentru cura de detoxifiere

Despre
In aceasta perioada, poate fi destul de dificil sa ai o alimentatie sanatoasa si „verde”, bogata in fructe si legume proaspete. Dar poti gasi astfel de alimente si poti face o scurta cura de detoxifiere, binevenita mai ales dupa sarbatorile in care ai gustat si (poate) ai exagerat cu toate mancarurile. Vei avea ocazia ideala de a consuma ingrediente sanatoase, mai ales cand vei afla cat de benefice sunt pentru sanatate. detoxifiere

Mere

Adaugate in bauturi sau consumate ca atare, merele te vor ajuta sa scapi de constipatie, contin fibre (in special pectina) care ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Sucul de mere este benefic pentru ficat, acidul malic dizolva calculii biliari. In plus, aceste fructe contin vitaminele A si C, dar si potasiu, calciu, fier si fosfor. Conform studiilor realizate pana in prezent, se pare ca un consum regulat poate reduce riscul de aparitie a unor boli grave, de la diabet si pana la boli de inima sau cancer.

Sfecla rosie

Sfecla curata sangele si ficatul, contine oxid de azot care relaxeaza arterele si vasele de sange si incurajeaza o buna circulatie. Numerosi fitonutrienti prezenti in sfecla rosie ii confera proprietati antiinflamatorii si antioxidante. Betaina este de folos pentru digestie, dar si pentru a ajuta corpul sa lupte impotriva unor inflamatii si poate deci sa previna aparitia unor afectiuni cronice. In plus, sfecla contine vitamine: A, B1, B2, B6 si C.

Morcovi

Beta-carotenul se regaseste in cantitati mari in morcov, substanta este un antioxidant care previne degenerarea celulara si incetineste imbatranirea prematura. Morcovii elimina toxinele acumulate la nivelul rinichilor si ajuta la producerea de colagen si potasiu, contin si un nivel ridicat de vitamina C. Alaturi de alte fructe si legume clasificate ca fiind antioxidante, pot reduce riscul de cancer sau boli cardiovasculare.

Telina

Frunzele de telina sau telina verde (Apio) sunt o sursa buna de vitamine (A, B1, B2, B6 si C), dar si de sodiu, fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si aminoacizi esentiali. Leguma contine luteolina, ce are capacitatea de a reduce inflamatiile.

Nuca de cocos

Nuca de cocos este considerata a fi unul dintre cele mai sanatoase alimente, fiind benefica pentru buna functionare a glandei tiroide. Apa de nuca de cocos este un ingredient utilizat des in foarte multe bauturi, este extrem de hidratanta, cu minerale (potasiu in cantitati mari) si electroliti. Contine mult mai putin zahar decat alte sucuri naturale de fructe iar pulpa se poate consuma chiar si in cadrul unei diete de slabire – este compusa din acizi grasi ce nu afecteaza nivelul de colesterol si fibre bune in procesul digestiv.

Castravete

Un alt aliment cunoscut pentru proprietatile hidratante, castravetii contin apa (mai mult de 90%) si sunt ideali pentru mentinerea sanatatii pielii. Au un efect racoritor si lupta importiva inflamatiilor la nivel extern, dar pot ajuta digestia, din moment ce contin apa si fibre. Sunt deci ingredientul ideal pentru o cura de detoxifiere.

Rosii

Rosiile sunt o alta sursa de beta-caroten dar si de licopen, antioxidante extrem de puternice care previn degradarea celulelor. Mai mult, rosiile contin vitaminele C, B6 si K, minerale esentiale (potasiu, fosfor, calciu, zinc, fier, seleniu) si acizi (acid citric, acid malic). Licopenul a fost legat in diverse studii de scaderea greutatii corporale (indicele BMI) si a colesterolului.
CITESTE SI: Alimente pentru detoxifierea organismului

Lamaie

La fel ca multe alte citrice, lamaia contine vitaminele C si B6, dar si potasiu, folati, flavonoide si fitochimicale (limonene). Are capacitatea de a intari sistemul imunitar si a sustine glanda tiroida. Efectul alcalin asupra stomacului poate ajuta la procesul de detoxifiere sau o buna digestie.

Ghimbir

Proprietatile medicinale ale ghimbirului sunt laudate des, se foloseste in special pentru a trata dureri la stomac sau pentru a elimina senzatia de voma. Ghimbirul ajuta digestia dar protejeaza si ficatul, actioneaza ca un stimulant pentru circulatie, reduce inflamatia si congestia. Ca antiinflamator, este benefic si pentru tiroida. In plus, contine peste 12 substante antioxidante, este intrebuintat ca remediu naturist pentru diverse afectiuni.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu