Fructe si legume pentru cura de detoxifiere
Mere
Adaugate in bauturi sau consumate ca atare, merele te vor ajuta sa scapi de constipatie, contin fibre (in special pectina) care ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Sucul de mere este benefic pentru ficat, acidul malic dizolva calculii biliari. In plus, aceste fructe contin vitaminele A si C, dar si potasiu, calciu, fier si fosfor. Conform studiilor realizate pana in prezent, se pare ca un consum regulat poate reduce riscul de aparitie a unor boli grave, de la diabet si pana la boli de inima sau cancer.Sfecla rosie
Sfecla curata sangele si ficatul, contine oxid de azot care relaxeaza arterele si vasele de sange si incurajeaza o buna circulatie. Numerosi fitonutrienti prezenti in sfecla rosie ii confera proprietati antiinflamatorii si antioxidante. Betaina este de folos pentru digestie, dar si pentru a ajuta corpul sa lupte impotriva unor inflamatii si poate deci sa previna aparitia unor afectiuni cronice. In plus, sfecla contine vitamine: A, B1, B2, B6 si C.Morcovi
Beta-carotenul se regaseste in cantitati mari in morcov, substanta este un antioxidant care previne degenerarea celulara si incetineste imbatranirea prematura. Morcovii elimina toxinele acumulate la nivelul rinichilor si ajuta la producerea de colagen si potasiu, contin si un nivel ridicat de vitamina C. Alaturi de alte fructe si legume clasificate ca fiind antioxidante, pot reduce riscul de cancer sau boli cardiovasculare.Telina
Frunzele de telina sau telina verde (Apio) sunt o sursa buna de vitamine (A, B1, B2, B6 si C), dar si de sodiu, fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor si aminoacizi esentiali. Leguma contine luteolina, ce are capacitatea de a reduce inflamatiile.Nuca de cocos
Nuca de cocos este considerata a fi unul dintre cele mai sanatoase alimente, fiind benefica pentru buna functionare a glandei tiroide. Apa de nuca de cocos este un ingredient utilizat des in foarte multe bauturi, este extrem de hidratanta, cu minerale (potasiu in cantitati mari) si electroliti. Contine mult mai putin zahar decat alte sucuri naturale de fructe iar pulpa se poate consuma chiar si in cadrul unei diete de slabire – este compusa din acizi grasi ce nu afecteaza nivelul de colesterol si fibre bune in procesul digestiv.Castravete
Un alt aliment cunoscut pentru proprietatile hidratante, castravetii contin apa (mai mult de 90%) si sunt ideali pentru mentinerea sanatatii pielii. Au un efect racoritor si lupta importiva inflamatiilor la nivel extern, dar pot ajuta digestia, din moment ce contin apa si fibre. Sunt deci ingredientul ideal pentru o cura de detoxifiere.Rosii
Rosiile sunt o alta sursa de beta-caroten dar si de licopen, antioxidante extrem de puternice care previn degradarea celulelor. Mai mult, rosiile contin vitaminele C, B6 si K, minerale esentiale (potasiu, fosfor, calciu, zinc, fier, seleniu) si acizi (acid citric, acid malic). Licopenul a fost legat in diverse studii de scaderea greutatii corporale (indicele BMI) si a colesterolului.CITESTE SI: Alimente pentru detoxifierea organismului
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu