ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 20 decembrie 2015

Terapia cu venin de albine, eficienta impotriva artritei

Cei ce sufera de artrita incearca foarte multe metode de tratament pentru a elimina durerile si rigiditatea articulatiilor, simptome comune in acest caz. De la diverse medicamente si pana la schimbari radicale ale stilului de viata, se poate sa nu se observe nicio imbunatatire. Dar cercetatorii sugereaza o noua abordare, o alternativa surprinzatoare care pare a fi eficienta pentru a trata artrita: folosirea veninului de albine. artrita
Conform unui studiu publicat in revista medicala Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, veninul de albine a fost folosit inca din timpuri stravechi ca remediu pentru diverse afectiuni; se administra in mod obisnuit prin acupunctura. In prima faza, veninul este extras si apoi procesat, urmand a fi utilizat local in diferite zone ale corpului, in functie de boala.

Foarte multi oameni de stiinta au studiat efectele acestei substante, in special pentru a determina eficacitatea impotriva artritei reumatoide. Descoperirile unui astfel de test, in cadrul caruia 100 de pacienti cu artrita reumatoida au primit tratamentul cu venin de albine, au fost prezentate in jurnalul Acupuncture Research. Dintre acestia, un grup de 50 de voluntari a incercat doar medicamente, iar ceilalti 50 au combinat pastilele cu terapia cu venin de albine. Dupa 3 luni, s-a observat un progres in ambele categorii in ceea ce priveste umflarea articulatiilor. Dar pentru cei ce au fost supusi tratamentului cu venin, tumefierea articulatiilor s-a redus considerabil, la fel ca si rigiditatea resimtita mai ales dimineata si per total, durerea a fost mai putin severa. Ei au inregistrat o crestere a fortei in membre, iar rata de recidiva a fost mai mica.
Un alt studiu a fost efectuat pe sobolani, iar efectele veninului de albine au fost categorice – doar aceasta terapie a functionat, nu si cea sustinuta de preparate medicamentoase. In acelasi timp, s-a stabilit ca nu este o metoda preventiva si nu functioneaza atunci cand afectiunea degenereaza.
CITESTE SI: Ce boli trateaza veninul de albine
In ciuda acestor dovezi, apar cateva controverse, mai ales in ceea ce priveste acupunctura insotita de terapie cu venin de albine. Este o metoda anti-inflamatoare eficienta, dar efectele asupra artritei raman neclare. Cercetatorii au reunit toate informatiile din acest domeniu si au gasit (doar) 15 surse cu dovezi limitate, concluzionand ca sunt necesare investigatii suplimentare pe un grup larg de pacienti.
Se poate totusi ca acest remediu sa fie de ajutor pentru anumiti pacienti, insa orice terapie alternativa trebuie sa fie propusa de medic si urmata numai la recomandarea acestuia.
http://www.curademiere.ro/wp-content/uploads/2014/05/revista-online.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu