ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 10 decembrie 2015

Mai mult de 75% dintre ţigările electronice conţin un compus chimic dăunător sănătăţii

● Vizualizări: 23
Popularitatea ţigărilor electronice este în continuă creştere, fiind promovate că o alternativă mai puţin dăunătoare a ţigărilor clasice.
Însă oamenii de ştiinţă atrag atenţia că o mare parte din ţigările electronice pot fi şi ele dăunătoare organismului uman,  deşi într-o mai mică măsură.  Experţii în sănătate publică de la Universitatea Harvard au analizat chimicalele utilizate în fabricarea vaporilor pentru a identifica eventualele riscuri pentru sănătate.
Un nou studiu sugerează că ţigările electronice pun în pericol plămânii din cauza unui compus chimic, diacetyl (aceştia au descoperit compusul în mai mult de 75% dintre ţigările electronice disponibile pe piaţă), ce este utilizat pentru parfumarea mirosului emanat de aceste ţigări.
Compusul diacetyl poate cauza inclusiv o boală foarte gravă, bronşiolita obliterantă. Această afecţiune duce la apariţia unor polipi la nivelul lumenului căilor respiratorii. În momentul în care compusul diacetyl este inhalat pe o perioadă lungă de timp, poate reduce fluxul de aer din plămâni prin obstrucţionarea bronhiilor .
„Recunoaşterea pericolele asociate cu inhalarea chimicalelor introduse pentru aromatizare sau parfumare poate duce la Bronşiolită Obliterantă. Trebuie menţionat faptul că acest compus, Diacetyl precum şi alte substanţe chimice de aromatizare cu efecte similare sunt folosite în multe alte produse. Înclusiv în popcorn, alcool sau bomboane folosite de fumători”, a declarat Joseph Allen, expert în sănătate publică la Universitatea Harvard.  Cercetătorii au publicat lista completă de arome care conţin diacetyl şi alţicompuşi chimici în revista Environmental Health Perspectives.
Citește și:
Viagra ar putea fi noua armă împotriva malariei arată un nou studiu
Dieta dezechilibrată şi stresul, cauzele bolilor gastrointestinale!
Terapie revoluţionară în cazul fibrozei chistice!
toate din Health

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu