ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 21 octombrie 2015

 Zece curiozităţi despre castraveţii muraţi
Zece curiozităţi despre castraveţii muraţi Pe lista de curiozităţi despre castraveţi muraţi trebuie spus, printre altele, că aceștia sunt o sursă excelentă de antioxidanţi pentru organism.
Printre altele, pe lista de curiozităţi despre castraveţi muraţi trebuie spus că la fel ca și cei cruzi, castraveţii muraţi conţin foarte puţine calorii și te ajută în curele de slăbire. Printre altele, castraveţii muraţi conţin minerale, fier, calciu sau magneziu și sunt o sursă bună de vitamina C. Sunt indiaţi și în cazul unor răceli și infecţii respiratorii. 
 

Pe aceeași listă de curiozităţi despre castraveţii muraţi pentru sănătate mai trebuie pus și faptul că datorită cantităţii de vitamina B reușesc să transforme alimentele pe care le mânânci în energie pentru organism. Castraveţii muraţi aduc și numeroase proprietăţi în ceea ce privește sănătatea pielii. Pentru că au antioxidanţi, previn și efectele nocive ale radicalilor liberi. Se spune că antioxidanţii, precum curcubina și acidul cafeic, au efecte în ceea ce privește prevenirea cancerului și împiedică răspândirea tumorii.
 
De asemenea, pe lista de curiozităţi despre castraveţii muraţi mai trebuie trecut și faptul că reușesc să ţină sub control flora intestinală și tin departe numeroase boli care ţin de diestie. Nutriţioniștii spun că, printre altele, castraveţii muraţi sunt o sursă foarte bună de fibre naturale și ajută la digestie.
 

 
Zece curiozităţi despre castraveţii muraţi. Ajută după efortul fizic

 
Castraveţii aduc beneficii și în ceea ce privește prevenirea diabetului, pentru că stimulează producţia de insulină și echilibrează nivelul glicemiei. De asemenea, se mai spune despre castraveţi că ajută după efortul fizic și împiedică apariţia crampelor muscale, iar acest lucru se întâmplă datorită cantităţii de potasiu pe care o conţin. 
 
În ceea ce privește castraveţii în stare neconservată, potrivit nutriţioniștilor, coaja și pulpa acestora sunt surse de complexul de vitamine B, conţin vitaminele A, C, E, precum și acid cafeic, acid folic, dar și enzime care îmbunătăţesc digestia. De asemenea, alte beneficii ale castraveţilor neconservaţi ar putea fi și că au un conţinut mare de săruri minerale, precum potasiu, calciu, magneziu, zinc, siliciu sau fier. 
 
Tot pe lista de curiozităţi despre castraveţi trebuie notat și faptul că ar avea efecte și în ceea ce privește prevenirea hipertensiunii arteriale. Datorită conţinutului de magneziu, potasiu și a fibrelor, castraveţii ajută la reglarea tensiunii arteriale, dar și la prevenirea altor boli cardiovasculare. 

 
Printre beneficiile castaveţilor ar fi și faptul că provoacă o acţiune alcalină, prin substanţele minerale, neutralizează aciditatea gastrică și ameliorează ulcerul gastric. Pentru că au efect diuretic, castraveţii mai aduc beneficii și în ceea ce privește curăţarea rinichilor și împiedică formarea calculilor.
 
 
Datorită faptului că 90% din castravete este apă, consumarea castravetilor aduce beneficii în ceea ce privește hidratarea, dar mai ales detoxifierea organismului. 

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Marti, 20 Octombrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu