Zece curiozităţi despre castraveţii muraţi |
Pe lista de curiozităţi despre castraveţi muraţi trebuie spus, printre
altele, că aceștia sunt o sursă excelentă de antioxidanţi pentru
organism.
Printre altele, pe lista de curiozităţi despre castraveţi muraţi trebuie spus că la fel ca și cei cruzi, castraveţii muraţi conţin foarte puţine calorii și te ajută în curele de slăbire. Printre altele, castraveţii muraţi conţin minerale, fier, calciu sau magneziu și sunt o sursă bună de vitamina C. Sunt indiaţi și în cazul unor răceli și infecţii respiratorii.
Pe aceeași listă de curiozităţi despre castraveţii muraţi pentru
sănătate mai trebuie pus și faptul că datorită cantităţii de vitamina B
reușesc să transforme alimentele pe care le mânânci în energie pentru
organism. Castraveţii muraţi aduc și numeroase proprietăţi în ceea ce
privește sănătatea pielii. Pentru că au antioxidanţi, previn și efectele
nocive ale radicalilor liberi. Se spune că antioxidanţii, precum
curcubina și acidul cafeic, au efecte în ceea ce privește prevenirea
cancerului și împiedică răspândirea tumorii.
De asemenea, pe lista de curiozităţi despre castraveţii muraţi mai
trebuie trecut și faptul că reușesc să ţină sub control flora
intestinală și tin departe numeroase boli care ţin de diestie.
Nutriţioniștii spun că, printre altele, castraveţii muraţi sunt o sursă
foarte bună de fibre naturale și ajută la digestie.
Zece curiozităţi despre castraveţii muraţi. Ajută după efortul fizic
Castraveţii aduc beneficii și în ceea ce privește prevenirea
diabetului, pentru că stimulează producţia de insulină și echilibrează
nivelul glicemiei. De asemenea, se mai spune despre castraveţi că ajută
după efortul fizic și împiedică apariţia crampelor muscale, iar acest
lucru se întâmplă datorită cantităţii de potasiu pe care o conţin.
În ceea ce privește castraveţii în stare neconservată, potrivit
nutriţioniștilor, coaja și pulpa acestora sunt surse de complexul de
vitamine B, conţin vitaminele A, C, E, precum și acid cafeic, acid
folic, dar și enzime care îmbunătăţesc digestia. De asemenea, alte
beneficii ale castraveţilor neconservaţi ar putea fi și că au un
conţinut mare de săruri minerale, precum potasiu, calciu, magneziu,
zinc, siliciu sau fier.
Tot pe lista de curiozităţi despre castraveţi trebuie notat și faptul
că ar avea efecte și în ceea ce privește prevenirea hipertensiunii
arteriale. Datorită conţinutului de magneziu, potasiu și a fibrelor,
castraveţii ajută la reglarea tensiunii arteriale, dar și la prevenirea
altor boli cardiovasculare.
Printre beneficiile castaveţilor ar fi și faptul că provoacă o acţiune
alcalină, prin substanţele minerale, neutralizează aciditatea gastrică
și ameliorează ulcerul gastric. Pentru că au efect diuretic, castraveţii
mai aduc beneficii și în ceea ce privește curăţarea rinichilor și
împiedică formarea calculilor.
Datorită faptului că 90% din castravete este apă, consumarea
castravetilor aduce beneficii în ceea ce privește hidratarea, dar mai
ales detoxifierea organismului.
|
Autor: Adevarul.ro Sursa: adevarul.ro Marti, 20 Octombrie 2015 |
miercuri, 21 octombrie 2015
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu