Ceapa murata cu miere
Incearca sa folosesti ceapa cat mai mica in dimensiune, astfel gustul va fi mai puternic. Folosind cantitatile de mai jos, vei obtine un borcan mare de 500 ml, iar daca iti place, poti oricand sa mai prepari reteta inedita de ceapa murata cu miere.
Ingrediente
Pregateste o saramura, dizolva sarea in 500 ml de apa calduta. Lasa lichidul sa se raceasca, in timp ce prepari ceapa. Scoate-i coaja si taie la fiecare capat, dar incearca sa o pastrezi intreaga. De asemenea, asigura-te ca nu folosesti cepe mari, ci unele cat mai mici.
Pune cepele in saramura si lasa-le asa peste noapte. Foloseste o farfurie sau un bol si un obiect greu deasupra pentru ca toate sa fie complet acoperite. Sarea va trage toata apa si va deschide usor toate straturile, pentru un produs finit foarte aromat. In dimineata urmatoare, scurge si clateste ceapa, sterge usor cu un prosop de hartie.
La foc mic, incalzeste otetul si mierea pana cand se dizolva, adauga boabele de mustar si boabele de piper, dar ai grija ca amestecul sa nu fiarba. Opreste aragazul si lasa sa se raceasca complet.
Pune cepele intr-un borcan sterilizat, ai grija sa nu se desfaca, sa ramana intregi. Adauga foi de dafin si toarna deasupra amestecul de otet, miere si condimente. Pune capac si lasa la murat cel putin o luna, intr-un loc intunecat si uscat. Cand deschizi borcanul de ceapa murata cu miere, pastreaza-l in frigider pana cand il termini.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu