ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 23 septembrie 2015

Ulei esential de arbore de ceai – beneficii

Arborele de ceai ofera nenumarate beneficii pentru sanatate, datorita capacitatilor nutritive si compusilor organici prezenti, uleiul esential extras din planta fiind astfel extrem de apreciat, in tot jurul lumii. Desi valoarea acestui tip de ulei esential este mare, este endemic unei anumite zone (creste in diferite medii in Australia), dar nu s-a reusit raspandirea la nivel global, cu exceptia unor specii cultivate in Papua Noua Guinee, Vietnam si Thailanda.
ulei esential
Uleiul esential de arbore de ceai se extrage in mod obisnuit din frunzele plantei Melaleuca alternifolia si are calitati unice, printre care proprietati antibiotice si antifungice deosebite. A fost folosit in diferite remedii in medicina naturista, dar a devenit intre timp foarte popular, fiind un ingredient comun in tratamente homemade. La fel ca si in cazul altor uleiuri esentiale, au existat anumite controverse in jurul subiectului, privitoare la potentialele beneficii aduse, dar meritele acestui ulei continua sa fie laudate. Iata doar cateva dintre cele mai importante calitati ale uleiului esential de arbore de ceai.

Uleiul esential de arbore de ceai are efecte antibacteriene

Pentru cei ce doresc sa-si protejeze sistemul imunitar, acest ulei esential este alegerea potrivita, deoarece contine componente antibacteriene inerente, ce pot ajuta la prevenirea unei game largi de afectiuni si pot elimina agentii patogeni periculosi din organism. Din acest motiv, se adauga in baile de aburi, pentru a curata si trata infectiile tractului respirator. S-a dovedit a fi util in procesul de vindecare a acestor afectiuni. Datorita efectului antibacterian, se aplica topic, pe piele, in mod special pe rani. Pentru taieturi si iritatii, uleiul esential de arbore de ceai protejeaza impotriva infectiilor si grabeste timpul de vindecare necesar.

Ulei esential de arbore de ceai pentru sanatatea pielii

Acest ulei esential este aproape intotdeauna asociat cu sanatatea pielii, datorita faptului ca are proprietati antioxidante puternice, care imbunatatesc in mod semnificativ aspectul, reducand petele si cicatricile. Multe persoane incearca sa elimine petele de varsta si alte semne, iar antioxidantii regasiti in uleiul esential de arbore de ceai pot remedia rapid aceste probleme, lasand pielea tanara si neteda. Se presupune ca uleiul poate ajuta chiar si la reducerea aparitiei ridurilor ce apar odata cu imbatranirea.
Uleiul esential de arbore de ceai te scapa de afte si bataturi

Uleiul esential de arbore de ceai are proprietati antifungice

Infectiile fungice pot aparea la orice varsta, iar micozele pot duce la aparitia unghiilor casante si complicatii grave, daca problema nu este adresata si tratata. Insa o solutie rapida pentru aceasta afectiune deranjanta este aplicarea topica a uleiului esential de arbore de ceai, deoarece are proprietati antifungice naturale. Acest lucru este valabil pentru alte infectii intalnite la nivelul pielii, cele dureroase si inestetice.

Uleiul esential de arbore de ceai este benefic pentru par

Efectele acestui ulei asupra sanatatii parului sunt recunoscute, iar in ceea ce priveste scalpul, poate ajuta la prevenirea uscarii excesive a acestuia, fiind hidratant. Se elimina astfel cateva probleme comune (matreata), iar activitatea antioxidanta poate sprijini foliculii pilosi si poate incetini si reduce caderea parului.

Ulei esential de arbore de ceai pentru igiena corporala

Igiena corporala este extrem de importanta, mai ales atunci cand vremea este foarte calda, iar transpiratia si umiditatea pot produce mirosuri neplacute. Uleiul esential de arbore de ceai este un ingredient inclus frecvent in nenumarate deodorante, deoarece actioneaza ca un agent dezodorizant puternic. Elimina nu doar mirosurile neplacute dar si bacteriile si toxinele care produc aceasta reactie. Se poate utiliza si pentru prepararea unui deodorant solid homemade.
Deodorant solid homemade cu ceara de albine

Uleiul esential de arbore de ceai pentru acnee

Multi oameni sufera de afectiuni ale pielii – psoriazis, eczeme sau acnee. Acneea apare de la excesul de sebum, ce cauzeaza infectii la suprafata. Uleiul de arbore de ceai curata aceste glande si elimina bacteriile, iar pielea are un aspect sanatos, fin, intr-un timp surprinzator de scurt. Aplicarea topica poate fi de folos in multe cazuri, pentru multe probleme ale epidermei.
Desi uleiul esential de arbore de ceai este in mod clar un agent puternic pentru sanatate, este de asemenea extrem de potent si nu ar trebui sa fie niciodata ingerat pe cale orala. Se foloseste local, insa ca orice nou remediu pe baza de plante, este necesar sfatul unui specialist inainte de a face orice schimbare majora, pentru a preveni potentiale reactii adverse sau alergii.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu