ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 4 iulie 2015

VIDEO: Scapă de bolile rinichilor fără medicamente

24 februarie, 08:05 | 11 comentarii | 59830 vizualizari
Pietrele la rinichi, nefritele, pielonefritele sunt câteva dintre cele mai populare afecţiuni localizate la nivelul rinichilor. Consumul de lichide şi de lămâie poate ameliora simptomele specifice acestora.
Bolile rinichilor avansează, în general, „pe tăcute” sau au simptome care nu alarmează, la început. Când se pune un diagnostic, e posibil să fi fost afectate deja funcţiile renale.
Predispuse sunt persoanele care suferă de diabet, de hipertensiune, de boli ale vaselor sanguine sau care au în familie membri cu maladii renale ereditare. În mod normal, rinichii „curăţă” sângele de toxine şi reglează nivelul apei, al mineralelor şi al sărurilor din sânge. Când aceste funcţii sunt alterate, organismul dă semne de boală şi e timpul să iei măsuri.
Omega 3 din peşte stopează evoluţia bolii
Cercetătorii de la clinica Mayo au efectuat un studiu în urma căruia au tras concluzia că uleiul de peşte poate stopa evoluţia bolilor de rinichi. Timp de doi ani, unui număr de 100 de pacienţi li s-au administrat 12 capsule de ulei de peşte pe zi, iar 50 au primit 12 capsule placebo.
S-a observat că nivelul creatininei din sânge a fost mai mic la cei care au fost trataţi cu ulei de peşte decât la ceilalţi. Creatinina este un „deşeu” produs de muşchi, care e „curăţat” din sânge, când acesta trece prin rinichi, şi este eliminat prin urină. Secretul tratamentului s-ar afla în acizii graşi omega 3 din uleiul de peşte, cunoscuţi şi pentru alte efecte benefice asupra sănătăţii. Se găsesc sub formă de tablete sau capsule în farmacii.
Sâmburii de lămâie inhibă formarea calculilor
Sunt o foarte bună sursă de magneziu, fier, fosfor, zinc, potasiu şi acid folic. Astfel, prin conţinutul lor, sâmburii de lămâie reduc concentraţia în urină a substanţelor care duc la formarea calculilor renali, inhibând formarea acestora.
Două studii efectuate în Thailanda au demonstrat eficacitatea sâmburilor de lămâie consumaţi zilnic fie ca atare, fie amestecaţi cu nuci, alune sau cu fructe uscate.
Poţi, de asemenea, să-i adaugi la salate sau să faci o infuzie: pui un pumn de sâmburi măcinaţi într-un vas cu 500 ml apă fiartă, acoperi şi laşi la infuzat timp de 20 de minute. Specialiştii recomandă persoanelor care vor să prevină problemele renale să bea în fiecare zi un pahar cu limonadă făcută în casă.
Vitamina B6 împiedică formarea pietrelor
Vitamina B6 interacţionează cu oxalaţii, compuşi care se găsesc în alimente precum legume verzi, nuci şi salată şi care au un rol important în formarea calculilor renali. Medicii recomandă doze de 10-50 mg de vitamina B6 pe zi, împreună cu suplimente de magneziu, mineral care împiedică oxalaţii să se cristalizeze sub formă de pietre.
Cure cu ceaiuri de plante
Tratamentele pe bază de plante sunt benefice în infecţiile renale, au efect diuretic, ajută la eliminarea pietrelor la rinichi şi ameliorează durerile care pot apărea în litiaza renală.
Cimbru
Toarnă o cană cu apă clocotită peste o linguriţă de cimbru. Aşteaptă un sfert de oră, apoi strecoară şi îndulceşte cu o linguriţă de miere. Bea câte o cană zilnic, timp de o săptămână şi vei elimina pietrele de dimensiuni mici.
Splinuţă
Se iau zilnic între 6 şi 12 g de extract sau se consumă sub formă de infuzie. Aceasta se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Se lasă un minut, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.
Brusture
Planta reduce durerile care pot apărea în timpul eliminării pietrelor la rinichi, având şi efect diuretic. Se iau între 7,5 şi 15 mg de extract, de două ori pe zi, în timpul mesei. Se poate consuma şi ca macerat: o linguriţă rasă de rădăcini se macerează 12 ore; dimineaţa se încălzeşte puţin şi se filtrează. Se beau două căni pe zi, una dimineaţa şi una seara.
Cozi de cireşe

Conţin săruri de potasiu şi flavonoide. Se prepară un decoct din una-două linguri de cozi de cireşte la 250 ml de apă; se fierbe timp de 15 minute şi se beau două-trei căni pe zi.
Doctor Click! Sănătate vă sfătuieşte
Pentru persoanele care suferă de boli renale e foarte importantă, în primul rând, hidratarea, apoi alimentaţia. Pietrele de la rinichi care au fost deja eliminate pot fi studiate, pentru a se constata dacă sunt formate din oxalaţi, din fosfat de calciu sau din uraţi (săruri ale acidului uric).
Pe cele din oxalaţi le fac persoanele care consumă legume, zarzavaturi, produse pe bază de oxalaţi de calciu, iar pe cele din uraţi le fac cei care consumă multă carne. În funcţie de tipul pietrelor, persoanelor respective li se pot recomanda o dietă şi un tratament. Cât despre plante, sunt indicate tincturile de ghimpe, coada-calului, cimbru, mărar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu