ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3
Trucuri pentru a prepara usturoiul, rapid si usor
Pe raftul cu condimente sau in camara sta ascuns un ingredient despre
care se crede ca are puterea de a te proteja de cancer, de a echilibra
nivelul colesterolului si de a-ti intari sistemul imunitar in sezonul
rece. Da savoare oricarui preparat si se gaseste in orice anotimp. Este
vorba despre usturoi, star in bucataria internationala, dar si un
medicament natural.
Usturoiul contine substante chimice benefice, iar cand este zdrobit
si mestecat, se elibereaza alicina, un compus acid ce reactioneaza
impotriva radicalilor liberi, pe care ii distruge. Poate fi consumat in
forma cruda sau inclus in mancaruri.
Totusi, trebuie sa fie evitat daca ai ulcer gastric sau daca urmezi
un tratament cu medicamente anticoagulante. Iti prezentam cateva idei
despre cum poti sa folosesti usturoiul si sa-l pregatesti mai usor, in
timp ce isi pastreaza toate proprietatile terapeutice.
In primul rand, incearca sa inlocuiesti praful de usturoi sau rasnita
cu usturoi proaspat. Pe timp de vara, poti folosi leurda in schimb,
este un alt ingredient foarte sanatos si gustos.
Truc rapid pentru a curata usturoiul de coaja
Bucatarii folosesc un truc rapid, usor si distractiv pentru a curata
usturoiul de coaja. In primul rand, sparge cateii de usturoi cu podul
palmei pentru a-i separa de coaja. Arunca-i intr-un borcan de sticla cu
capac, apoi scutura viguros. In doar 15 secunde, ar trebui ca toata
coaja sa fie separata de usturoi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu