ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 4 iulie 2015

Trucuri pentru a prepara usturoiul, rapid si usor

Despre
preparare usturoi
Pe raftul cu condimente sau in camara sta ascuns un ingredient despre care se crede ca are puterea de a te proteja de cancer, de a echilibra nivelul colesterolului si de a-ti intari sistemul imunitar in sezonul rece. Da savoare oricarui preparat si se gaseste in orice anotimp. Este vorba despre usturoi, star in bucataria internationala, dar si un medicament natural. Usturoiul contine substante chimice benefice, iar cand este zdrobit si mestecat, se elibereaza alicina, un compus acid ce reactioneaza impotriva radicalilor liberi, pe care ii distruge. Poate fi consumat in forma cruda sau inclus in mancaruri.
Totusi, trebuie sa fie evitat daca ai ulcer gastric sau daca urmezi un tratament cu medicamente anticoagulante. Iti prezentam cateva idei despre cum poti sa folosesti usturoiul si sa-l pregatesti mai usor, in timp ce isi pastreaza toate proprietatile terapeutice.
In primul rand, incearca sa inlocuiesti praful de usturoi sau rasnita cu usturoi proaspat. Pe timp de vara, poti folosi leurda in schimb, este un alt ingredient foarte sanatos si gustos.
Truc rapid pentru a curata usturoiul de coaja
Bucatarii folosesc un truc rapid, usor si distractiv pentru a curata usturoiul de coaja. In primul rand, sparge cateii de usturoi cu podul palmei pentru a-i separa de coaja. Arunca-i intr-un borcan de sticla cu capac, apoi scutura viguros. In doar 15 secunde, ar trebui ca toata coaja sa fie separata de usturoi.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu