ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 29 iulie 2015

Deficienţă de fier? Iată ce să mânânci


Fierul este o vitamină importantă în organism deoarece este esenţial în producţia hemoglobulinei, o proteină care ajută celulele roşii să circule în sânge


Un bărbat adult are nevoie de 8 miligrame de fier în timp ce o femeie care nu se află la menopauză are nevoie de 18 grame de fier
Iată ce ar trebui să consumi dacă vrei să scapi de carenţele de fier
  • Stridii – stridiile sunt bogate în fier. Doar 6 stridii totalizează aproape 4 miligrame de fier
  • Fasole albă – un pumn  de fasole are 3 miligrame de fier şi 6 miligrame de fibre
  • Ficat de oaie – o felie de ficat de oaie are aproape 4 miligrame de fier şi vitamina A
  • Lintea – Lintea este bogată în fier şi fibre, aproape 3 miligrame într-un pumn
  • Ciocolata – neapărat neagră cu un procent de peste 50% de cacao conţine 3 miligrame de fier
  • Ton – tonul din conservă conţine 2.5 miligrame
  • Sucul de roşii – un pahar de suc de roöii are 1 miligram de fier
  • Cartofii – un cartof copt la cuptor are aproape 3 miligrame de fier
A.
EmailPrinteazaPDF
Doctorul zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu