ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 9 iunie 2015

Terapiile imuno-oncologice, un posibil leac-minune împotriva cancerului

Imuno-Oncologia este de departe tema nr. 1 la cea mai importantă reuniune științifică de oncologie a anului, American Society of Clinical Oncology (ASCO) 2015.
Experții prezenți la ASCO  2015 au discutat despre imuno-oncologie ca despre o nouă categorie de tratamente pentru cancer, alături de cele cunoscute până acum: chirurgia, radioterapia, chimioterapia, terapiile țintite.
Studiile prezentate au arătat deja primele rezultate promițătoare în cancerul hepatic, cancerul colo-rectal și cancerul de cap și gât, iar în perioada următoare vom asista la o avalanșă de publicații despre rolul acestor medicamente și în alte forme de cancer: gastric, ovarian, limfoame etc.
„Imuno-oncologia duce știința oncologică într-o zonă foarte profundă de cunoaștere a medicinei. Suntem contemporani cu o nouă etapă istorică pentru tratamentul cancerului, după cea a terapiilor țintite. Imuno-terapiile nu vizează direct celulele canceroase, ci își propun “trezirea” sistemului imun al organismului pentru a lupta împotriva cancerului. Toate celelalte clase de tratamente amintite anterior vizau direct tumora, celulele canceroase. Este o schimbare esențială care va aduce cu sine și nevoia unor programe de informare și educaționale adresate medicilor, pacienților, a presei și decidenților din domeniul sanitar. Potențialul maxim al imuno-oncologiei nu poate fi atins în condițiile unei înțelegeri reduse, incomplete a noului domeniu” Dr Marius Geantă.
Folosind sistemul natural de apărare al organismului, imunoterapia poate aduce o nouă perspectivă acelor pacienți cu anumite tipuri de cancer pentru care au fost epuizate alte opțiuni terapeutice.


Terapiile imuno-oncologice continuă să fie investigate în încercarea de a răspunde nevoilor încă nesoluționate și pentru îmbunătățirea perspectivelor clinice în cazul stadiilor avansate de cancer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu