ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 29 iunie 2015

Semne că nu trebuie să mai consumi lapte

de Consuela Stratulat, 17 Jun 2015 12:53
femeie care bea lapte
Laptele este un aliment delicios, însă s-ar putea ca organismul tău să nu îl tolereze. Vezi cum îți dai seama că nu trebuie să mai mănânci lapte.
Semnele intoleranței la lactoză pot fi ușoare sau severe, în funcție de organism, și sunt resimțite la 30 de minute din momentul în care ai consumat produse lactate. Această problemă apare deoarece corpul tău nu are suficientă lactază, enzimea care dizolvă și absoarbe lactoza, zahărul găsit în produsele lactate. Dacă această substanță nu este digerată cum trebuie, provoacă o serie de simptome neplăcute în colon și în tot organismul.

Simptomele clasice

Specialiștii atrag atenția asupra unor semne clare de intoleranță la lactoză, care includ diaree care durează mai mult de cinci zile, pierderea inexplicabilă în greutate, vomă, scaune negre sau cu sânge, durere de stomac sau febră persistentă. Mergi la medicul de familie dacă ai aceste simptome, iar el te va îndruma către un gastroenterolog.

Simptome neobișnuite

În unele cazuri, intoleranța la lactoză poate apărea sub forma unei răceli sau a unui virus la stomac. Medicul este cel care poate exclude alte cauze ale stării de rău și îți poate spune că nu trebuie să mai mănânci lapte.
Îți poți da seama și singură dacă suferi de această problemă. Încearcă să urmărești când apare disconfortul abdominal și vezi dacă dispare atunci când nu mai consumi produse lactate.
Sursa foto: Shutterstock.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu