ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 7 iunie 2015

Remediul natural care ține glicemia în frâu

În prezent, complicaţiile diabetului reprezintă principala cauză de deces în rândul persoanelor diagnosticate cu această afecţiune devastatoare dacă nu este bine tratată. Conform Federaţiei Romane de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice, peste 800.000 de romani suferă de diabet zaharat şi se estimează că până în 2030 proporţia acestora va fi de 11,1% din populaţie.
Prin urmare, chiar dacă e greu de crezut, monitorizarea glicemiei vă poate salva viaţa!
Ştiaţi că după masă, nivelul glucozei din sânge creşte, iar când sunteţi stresaţi, epuizaţi sau nu mâncaţi regulat, glicemia scade? Un nivel scăzut al glicemiei (hipoglicemia) poate fi identificat cu ajutorul celor mai comune simptome: stările de ameţeală şi oboseală subite, în timp ce nivelul ridicat al glicemiei (hiperglicemie) este mai greu de detectat deoarece nu apare după minute sau ore, ci după câteva zile. Astfel, dacă nivelul glicemiei oscilează sau creşte, în timp, acesta poate cauza diabet, boli cardiovasculare, boli renale, distrugerea retinei sau afecţiuni microvasculare.
Adoptarea unor măsuri simple, dar eficiente, precum activităţi fizice zilnice (30 minute/zi), o dietă echilibrată, bogată în fructe şi legume cu un conţinut scăzut de zahăr (3-5 portii/zi), menţinerea greutăţii corporale normale şi evitarea tutunului pot avea efecte benefice în lupta cu diabetul.
Dudul alb reduce absorbtia glucozei
O bună metodă de menţinere a nivelului glicemiei sub control este administrarea de suplimente alimentare care conțin extracte de dud alb. Acesta se număra printre remediile eficiente în menţinerea nivelului glicemiei în limite normale prin absorbţia glucozei.


Insa beneficiile dudului alb nu se opresc aici:
▪
▪ Este benefic în anumite afecțiuni cronice ale tractului digestiv, în îmbunătățirea digestiei, stimularea apetitului și a secreției de acid gastric și în eliminarea constipației.
▪
▪ Fructele de dud alb sunt folosite pentru eliminarea stării de oboseală și amețeală, a anemiei și a incontinenței.
▪
▪ Frunzele de dud alb ajută la eliminarea toxinelor din corp prin intermediul transpirației, în timp ce scoarța și rămurelele sunt utilizate în scăderea presiunii sangvine.
▪
▪ Scoarța de dud alb mai este utilă în calmarea tusei, a febrei, a durerilor de cap și a ochilor roșii și uscați
Știați că în medicina chineză, fructele de dud alb sunt foloiste ca remediu natural pentru tratarea albirii premature a parului, purificarea sângelui şi combatarea diabetului?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu