ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 2 iunie 2015

Gustare de vara: salata cu fructe, miere si polen

Despre
salata fructe miere polen
Antioxidantii sunt deosebit de importanti cand vine vorba de starea generala de sanatate. Se regasesc in cantitati impresionanate in fructele ce apar in timpul verii, iar o salata cu fructe ofera aportul necesar. In plus, daca adaugi miere aromatizata cu vanilie si polen, vei avea un nivel de energie crescut. Ingrediente
o pastaie de vanilie, 2-3 linguri miere, afine, mure, 3 prune, o piersica sau o nectarina, 1-2 lingurite de polen
Pentru a prepara mierea aromatizata, taie cu un cutit foarte ascutit pastaia de vanilie, pentru a-i expune semintele din interior. Cu o lingurita, aduna-le si amesteca-le in miere. Taie si coaja ramasa in bucatale si pune-le in miere.
Taie prunele, piersica sau nectarina in bucati, adauga si fructele de padure, apoi amesteca-le usor intr-un bol. Stropeste cu mierea aromatizata cu vanilie si la final adauga lingurita de polen.
Daca nu obisnuiesti sa consumi polen, trebuie sa incepi cu doar cateva granule si, in timp, sa maresti cantitatea, pana la o lingura pe zi. Mierea ramasa poate fi folosita in prepararea unor deserturi, pe alte fructe, cu iaurt, in ceaiuri sau ca atare, este foarte delicioasa si sanatoasa.
Reteta de salata de fructe este pentru aproximativ 4 portii, iar o portie iti ofera 106,5 calorii, 27 g carbohidrati, 4 g de fibre, 22,5 g de zahar si 2 g proteine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu