ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 7 aprilie 2015

Ulei esential de lavanda – beneficii pentru sanatate

beneficii ulei lavanda
Uleiul esential de lavanda este extras din florile plantei, printr-un proces de distilare. Florile sunt intens parfumate iar uleiul rezultat este foarte util in aromaterapie si benefic pentru tratarea multor afectiuni. Uleiul de lavanda se combina cu multe alte uleiuri esentiale, inclusiv ulei din lemn de cedru, pin, salvie, muscata si nucsoara. Este utilizat frecvent in diverse forme, inclusiv ulei de aromaterapie, geluri, infuzii, lotiuni si sapunuri. Acest ulei are multe beneficii pentru sanatate, iata cateva dintre ele.
Ulei esential de lavanda pentru insomnie
Uleiul esential de lavanda este un tratament alternativ pentru insomnie. Studii frecvente asupra unor pacienti varstnici au aratat o crestere a regularitatii somnului atunci cand medicamentele somnifere au fost combinate cu cateva picaturi de ulei esential de lavanda pe perne. Are un efect de relaxare care poate inlocui de multe ori tehnicile medicinei moderne pentru tratarea problemelor de somn.
Uleiul esential de lavanda ajuta sistemul nervos
Parfumul calmant al lavandei este excelent pentru problemele de anxietate. Uleiul esential poate fi de ajutor in tratarea migrenelor, durerilor de cap, depresiei si stresului emotional. Aroma racoritoare elimina epuizarea nervoasa si agitatia in timp ce creste activitatea mentala. Are un impact bine documentat asupra sistemului nervos, motiv pentru care uleiul esential de lavanda este folosit ca un tratament pentru insomnie si ca o modalitate de a regla nivelul de stres si anxietate, dar si functiile cognitive.
25 de afectiuni tratate cu uleiuri esentiale
Ulei esential de lavanda pentru acnee
Conform dermatologilor si aromaterapeutilor, uleiul esential de lavanda este unul dintre cele mai benefice uleiuri pentru tratamentul tenului acneic. Acesta inhiba bacteriile care cauzeaza infectia initiala, ajuta la reglarea supra-secretiei de sebum din cauza schimbarilor hormonale si poate reduce semnele si cicatricile ramase in urma acneei. O cantitate mica de ulei esential, adaugat la alte creme sau unguente poate creste potentialul de vindecare.
Uleiul esential de lavanda amelioreaza durerile
Un remediu excelent pentru diferite tipuri de dureri, inclusiv dureri musculare, cele cauzate de reumatism, entorse si dureri de spate este un masaj regulat cu ulei esential de lavanda. Un studiu realizat pe incercarea reducerii durerii postoperatorii a aratat ca vaporii de ulei esential de lavanda au redus seminificativ durerea experimentata dupa o interventie chirurgicala majora. Masajul cu acest ulei poate reduce si durerea la nivelul articulatiilor.
Ulei esential de lavanda pentru tulburari respiratorii
Diferite probleme respiratorii pot fi tratate cu ajutorul uleiului esential de lavanda, inclusiv gripa, raceala, tuse, astm, congestie sinusala, bronsita, tuse convulsiva, laringita si amigdalita. Uleiul se utilizeaza intr-o baie de vapori, cu un vaporizator sau inhalator sau este aplicat pe piele, in zona gatului, pieptului si spatelui. Se accelereaza intreg procesul de vindecare iar organismul elimina in mod natural toate toxinele. Uleiul esential de lavanda are, de asemenea, calitati antibacteriene care pot lupta cu infectii ale tractului respirator.
10 uleiuri esentiale pe care trebuie sa le ai in casa
Ulei esential de lavanda – benefic pentru par
Uleiul esential de lavanda este util pentru ingrijirea parului, s-a dovedit a fi eficient in tratamente pentru caderea parului, in special pentru cei care sufera de alopecie, o boala autoimuna in care organismul respinge proprii foliculi de par. A fost raportat in cadrul unui studiu ca mai mult de 40% dintre pacientii ce sufera de alopecie au inregistrat o crestere a parului, atunci cand au aplicat cu regularitate ulei esential de lavanda pe scalp. Uleiul esential de lavanda este uneori recomandat ca o masura preventiva a calvitiei.
Ulei esential de lavanda pentru ingrijirea pielii
Beneficiile pentru piele ale uleiului de lavanda pot fi atribuite proprietatilor sale antiseptice si antifungice. Este util in diferite afectiune precum acneea, psoriazis si alte conditii inflamatorii, fiind frecvent utilizat pentru a accelera procesul de vindecare al ranilor, taieturilor, arsurilor. Uleiul esential de lavanda se adauga celui de musetel pentru a trata eczemele.
Uleiul de lavanda poate fi folosit pentru a scapa de tantari si molii, multe insecticide avand acest ingredient, iar pentru a preveni muscaturile insectelor, se aplica uleiul esential direct pe piele. Are calitati anti-inflamatorii, care vor reduce iritatia si durerea asociata cu muscaturile de insecte.
Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa evite folosirea uleiului esential de lavanda. De asemenea, se recomanda prudenta si in cazul persoanelor cu diabet zaharat. Poate provoca reactii alergice pe pielea deosebit de sensibila si folosit excesiv, uleiul esential de lavanda are efecte secundare precum greata, varsaturi si dureri de cap.

5 tratamente de frumusete cu lavanda
Poate cel mai important, uleiul esential de lavanda nu ar trebui sa fie ingerat, doar aplicat local sau inhalat prin mijloace de aromaterapie. Ingerarea poate provoca complicatii grave, chiar daca uleiul de lavanda este intr-adevar un leac miraculos.
 curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu