ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 26 aprilie 2015

Mineralul care ajută la buna funcționare a creierului și a inimii. În ce alimente se găsește din plin






Potasiul este un element esențial pentru funcțiile inimii și mușchilor. Dacă nu-l consumi în cantități suficiente (4,500 mg/zi), riști să suferi de oboseală, crampe musculare, palpitații și amețeli.
Potasiul este un mineral cu rol fundamental pentru organism, deoarece intervine în toate procesele metabolice şi ajută la buna funcţionare a muşchiului cardiac, precum şi a creierului. Potasiul sporeşte diureza şi ajută la eliminarea sodiului, care este frecvent în exces în corp, asigurându-se astfel o eliminare eficientă a toxinelor şi o activitate normală a glandelor suprarenale.
Cum îţi dai seama că ai lipsă de potasiu?
Principalele simptome care anunţă o carenţă de magneziu sunt:
  • oboseala persistentă
  • slăbiciune musculară
  • reţineri de apă în ţesuturi
  • sete continuă
  • constipaţie
  • hipotensiune arterială
  • dereglări ale funcţiei renale.
Doza zilnică recomandată de potasiu este de 400mg/zi pentru copii între 0-6 luni, 700mg pentru copii între 7-12 luni, 3.000 mg pentru copii între 1-3 ani, 3.800 pentru copii între 4-8 ani, 4.500 mg între 9-13 ani, ‚4.500 pentru adolescenţi între 14-18 ani, adulţi şi femei însărcinate şi 5.100 mg pentru femeile aflate în perioada de alăptare.
Surse naturale


Fasolea albă
Fie ca o folosești în ciorbă, fie că o servești ca garnitură, fasolea este plină de potasiu (500mg la 100g).

Cartofii dulci
Sunt deliciosi, plini de vitamine si de potasiu (un cartof dulce de marime medie are 542 mg, adică 21% din necesarul zilnic de potasiu). Conţinutul ridicat de beta-caroten este un alt avantaj pentru care este indicat să mănânci cartofi dulci.

Avocado
Un fruct contine 487 mg de potasiu, multe fibre si grasimi sanatoase.

Iaurtul
Daca vrei o gustare sanatoasa, un iaurt este cea mai buna alegere. Pe langa beneficiile cu care ne-a cucerit deja, iaurtul contine si foarte mult potasiu (579mg la 250g).

Spanacul
Fie ca il pui in salate, in burgeri sau in smoothie-uri, spanacul este un aliment pe care trebui sa-l consumi. Are un total de 839mg de potasiu la 225g.



EmailPrinteazaPDF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu