ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 29 martie 2015

Uleiul de rapita, remediu impotriva colesterolului

ulei de rapita colesterol
Uleiul de rapita ar putea fi mai eficient chiar decat medicamentele contra colesterolului, acesta avand efecte benefice asupra inimii, este concluzia unei cercetari recente. Uleiul de rapita aduce numeroase beneficii, iar o cercetare recenta arata ca acest remediu ofera protectie fata de multe probleme de sanatate ale lumii moderne.
Acesta are acelasi efect pe care il au 200 mg de statine, ceea ce reprezinta dublul dozei standard zilnice, si reduce cu sapte procente riscul de aparitie a bolilor de inima, potrivit unui nou studiu.
Coordonatorul cercetarii este prof.dr. David Jenkins de la Spitalul St. Michael din Toronto, acelasi care a creat celebrul indice glicemic, scala care apreciaza care alimente scad sau cresc nivelul zaharului din sange.
Dupa cercetarea la care au participat 150 de pacienti, s-a descoperit ca uleiul de rapita a redus nivelul zaharului din sange, precum si colesterolul intr-o masura “semnificativa” la aproape toti participantii. Dr. Jenkins recomanda includerea rapitei in dieta cat mai des.
Citeste si  Regimul care scade colesterolul 
Uleiul de rapita are doar 7% grasimi saturate, jumatate dintre cele continute de uleiul de masline si, cu toate astea, este folosit mai des pentru fabricarea unor combustibili decat in alimentatie.
curademiere.ro - revista online de bun gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu