ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 10 martie 2015


Efectele benefice ale piperului


Datorita substantelor pe care le contine si a efectului pe care il are asupra tubului digestiv, piperul este unul dintre alimentele care ajuta nespus de mult la starea de bine.
Astfel, piperul negru stimuleaza la maxim atat papilele gustative cat si mucuoasa bucala, alerteaza stomacul si il pune la treaba ducand la o buna desfasurare a digestiei si diminueaza episoadele de balonare si meteorism. Piperul negru contine o substanta numita piperina care este o substanta dezinfectanta. Piperina ajuta in cazul tusei de natura infectioasa si are un efect de decongestionare si analgezic. Tocmai de aceea se poate folosi in tratarea bronsitei si a laringitei. Calmează tusea
Totodata, piperina reduce efectul substantei care provoaca inflamatiile la nivelul articulatiilor si care cauzeaza sensibilitate artorotica, febra si durere, de tip reumatic. Tocmai de aceea in comert se pot gasi creme antireumatice cu piper care se aplica sub forma de cataplasme.
Pe plan psihologic, piperul ajuta la alungarea anxietatii. Anxietatea apare in primul rand din cauza scaderii nivelului de serotonina din cor, iar consumul zilnic de piper creste nivelul acestui hormon, scazand riscul aparitiei starilor de anxietate, depresie si insomnie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu