ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 9 martie 2015

AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR al Protecţiei Consumatorilor! Ce se poate ÎNTÂMPLA dacă MÂNCĂM aceste TIPURI de MEZELURI
AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR al Protecţiei Consumatorilor! Ce se poate ÎNTÂMPLA dacă MÂNCĂM aceste TIPURI de MEZELURI  
Un raport șocant al Agenţiei Europene a Mediului arată că folosirea excesivă a substanţelor chimice în alimente și produse de consum ne îmbolnăvește din ce în ce mai mult. Conducerea Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor ne spune cum să ne ferim de alimentele superchimizate.
Hans Bruyninckx, directorul executiv al Agenţiei Europene a Mediului (AEM), a atras atenţia, la evaluarea cincinală a mediului european, că utilizarea tot mai răspândită a substanţelor chimice, în special în produsele de consum, a fost asociată cu sporirea bolilor și a tulburărilor endocrine observate la om. Președintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC) din România, Costel Stanciu, susţine că avertizarea AEM a avut în vedere alimentele superchimizate care ne afectează grav sănătatea. "Alimentaţia este plină de chimicale și creează dezechilibre la nivel de tract digestiv, omoară bacteriile bune, altele suferă mutaţii. Singura apărare pe care o putem avea este să încercăm să evităm alimentele superprocesate, încărcate de aditivi, care, de fapt, sunt niște chimicale. Ingrediente de origine organică nu mai există, s-au creat substituenţi pentru aproape toate ingredientele de natură organică. Cei mai nocivi aditivi alimentari sunt cei care conferă strălucire alimentului, și mă refer la nitraţii și nitriţii care dau acea culoare vie alimentului, creează impresia falsă de prospeţime, dar și la potenţiatorii de aromă și de gust care dau un gust artificial, puternic, îl accentuează și, în felul acesta, excită anumite simţuri și creează și dependenţă. Mai sunt și coloranţii care dau acele culori asociate cu unele culori din natură și iar se creează percepţii false. Dacă un salam, de exemplu, strălucește în interior, dacă este prea roșu, este clar că este chimizat. Culoarea aceea roșie la carne există, dar se menţine doar câteva ore, după care se stinge", ne-a declarat Costel Stanciu, scrie www.ziarulring.ro
Culisele bătăliei pentru alimente sănătoase
Președintele APC ne spune că, în acest moment, marii procesatori de alimente fac presiuni uriașe pentru ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii să nu adopte regulamente care le-ar reduce profiturile. "Alimentele, în prezent, sunt încărcate de grăsimi, de zahăr și de sare. La nivelul Organizaţiei Mondiale a Consumatorilor există o preocupare de a convinge Organizaţia Mondială a Sănătăţii să elaboreze niște principii, care să fie adoptate de toate instituţiile statelor în privinţa hranei, adică să nu mai fie excesiv încărcate cu grăsimi, zahăr și sare, care sunt responsabile de majoritatea bolilor cronice, cum este și cancerul. Aici se dă o luptă pe viaţă și pe moarte, iar marii procesatori alimentari de la nivel mondial fac presiuni ca recomandările de reducere a utilizării grăsimilor, a îndulcitorilor și a sării să nu fie adoptate", a afirmat Costel Stanciu, președintele APC.
Îndulcitorii omoară pancreasul
Există studii care arată că îndulcitorii artificiali dau peste cap funcţionarea pancreasului, acesta nu mai secretă insulină și de aici dereglările care duc la apariţia unor boli cronice, ne spune președintele APC.
2 trilioane de dolari pe an se cheltuie cu obezitatea la nivel mondial.
"Îndulcitorii artificiali sunt de 1.000 de ori mai dulci decât zahărul.", Costel Stanciu, președintele APC România
"Sună banal acum să spun că trebuie să citim eticheta, dar dacă ne uităm la ingrediente vedem că multe au denumiri chimice și atunci este clar că produsul ăla este superchimizat.", Costel Stanciu, președintele APC
"Din păcate, au dispărut și dispar în continuare acele extracte din substanţe naturale, pentru că marii procesatori alimentari au în vedere costul, un cost cât mai mic cu realizarea acelui produs alimentar care să le permită un adaos cât mai mare.", Costel Stanciu
"Prea multe chimicale în viaţa noastră dereglează echilibrele dintre bacteriile care trăiesc în noi, au loc mutaţii și fac bacteriile agresive și de aici apar problemele de sănătate.", Costel Stanciu
"Produsele din carne nu trebuie să aibă culori extraordinar de vii, sau forme perfecte, în cazul legumelor și fructelor. Cu cât forma unui fruct sau a unei legume este mai simetrică, iar culoarea este mai puternică, cu atât arată că acel produs a avut parte de fertilizanţi, de pesticide.", Costel Stanciu
”Cele mai dăunătoare substanţe sunt potenţiatorii de aromă și de gust, coloranţii, îndulcitorii artificiali și conservanţii.", Costel Stanciu
"Semnalul tras de Agenţia Europeană a Mediului este un îndemn de a ne întoarce la stilul de viaţă alimentar de acum 50-100 de ani. Dacă omenirea nu face pasul acesta, numărul cazurilor de cancer va atinge cote inimaginabile.", Costel Stanciu
2.000 de miliarde de dolari pe an se cheltuie cu obezitatea la nivel mondial.

Autor: Ziarulring.ro
Sursa: www.ziarulring.ro  Luni, 9 Martie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu