Floarea MIRACULOASĂ, mai preţioasă ca AURUL: combate CANCERUL, încetinește ALZHEIMERUL și SCLEROZA MULTIPLĂ, protejează FICATUL |
![]() Sofranul indian (curcuma, turmeric) este cultivat în ţări din sudul Asiei (India, China etc.) și nu numai. Această plantă nu se înmulţește prin seminţe, ci prin rizomi, rizomi care sunt recoltaţi, fierţi, uscaţi în cuptoare și măcinaţi. Din ei este produsă o pudră galben-portocalie, utilizată ca ingredient în bucătărie, ca și colorant alimentar, dar și în medicină. Proprietăţile sale antibacteriene și antiinflamatoare au ajutat la tratarea sau ameliorarea unei varietăţi mari de boli. Combate cancerul Este antitumoral: încetinește proliferarea și răspândirea celulelor canceroase și induce apoptoza (moartea programată a celulelor canceroase). De asemenea, șofranul indian blochează cinazele care sunt răspunzătoare pentru multiplicarea necontrolată a celulelor canceroase. El poate fi folosit în tumorile de sân, de colon, ficat, piele, oase, plămâni, și în cazul pacienţilor cu leucemie. Potrivit unor teste efectuate, șofranul a ajutat în cazul celor cu cancer de piele, făcându-l să se autodistrugă prin apoptoză. Protejează sistemul nervos Șofranul Indian are rol neuroprotector: previne sau încetinește maladia Alzheimer, încetinește sau oprește evoluţia sclerozei multiple, protejează impotriva leziunilor oxidative și inflamatorii. Unul din cei mai puternici antioxidanti Este un puternic antioxidant (de 300 de ori mai puternic decât Vitamina E) și imunostimulator, antiviral (HPV, HIV, virusul herpetic, virusul Epstein Barr, virusurile hepatice etc.), antifungic și antibacterian. Reduce inflamaţiile Are un puternic efect antiinflamator (reduce inflamaţiile pancreasului, ficatului, colonului, reduce durerile în cazul contuziilor, entorselor, reumatismului - previne sau tratatează artrita). Protejează inima, scade colesterolul Șofranul indian ajută la prevenirea arterosclerozei, acea acumulare de grăsime care obstructionează fluxul sangvin în artere și provoacă atacuri cerebrale sau infarcturi. Studii recente arată că, luat o dată cu masa, șofranul are un efect suprinzător: "grupează" sursele de colesterol din mâncare și le face imposibil de absorbit. Detoxifiant și protector al ficatului Curcuminul este un puternic detoxifiant al organismului. El protejează ficatul (este adjuvant în steatozele hepatice, incter etc.), plămânii și rinichii (restabilește funcţiile și previne leziunile). Ajută în tratarea cataractei Cataracta este o boală care atacă ochiul. Ea se manifestă prin opacifierea cristalinului, fapt ce duce la orbire. Șofranul indian ajută la încetinirea procesului de opacifiere prin acţiunea sa antioxidantă. Trateaza dermatitele și psoriaziul Șofranul indian ajută în tratarea problemelor dermatologice multiple. Se face o pastă care se aplică pe răni deschise sau pe alte afecţiuni precum acneea, psoriazisul, dermatitele, eczemele etc. Stimulator al metabolismului Un metabolism rapid poate fi menţinut printr-o bună digestie. Potrivit noilor cercetări, șofranul stimulează secreţia de bilă, ajutând astfel la o bună digestie și la accelerarea metabolismului. Adjuvant în infecţiile urinare Datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare și antibacteriene, șofranul ajută la tratarea infecţiilor urinare distrugând bacteriile și reducând inflamaţia. Antigripal Tot datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antiinflamatoare, antivirale și antioxidante, șofranul indian este un remediu bun în sezonul rece. El previne și tratează răcelile, virozele și gripele. Capsulele de șofran indian se procură din farmaciile naturiste. În funcţie de afecţiunile de care pacientul suferă, se administrează o doză corespunzatoare (potrivit prospectului). Tratament naturist în bolile digestive Șofranul ajută în cazul bolilor digestive, infecţiilor cu bacteria Helicobacter pylori, Salmonella typhy etc., în constipaţii, gastrite, colite etc. și împiedică formarea adenoamelor intestinale. Contraindicaţii și precauţii: folosită în cantităţi mari, pudra de șofran poate produce iritaţie gastrică, iar în zonele în care se folosește în mod tradiţional la condimentarea alimentelor incidenţa ulcerului gatric este mult mai frecventă; persoanele care urmează un tratament cu anticoagulante trebuie să folosească cu precauţie (și sub indicaţia medicului) acest produs. |
Autor: Ziuadecj.realitatea.net Sursa: ziuadecj.realitatea.net Sambata, 14 Februarie 2015 |
luni, 16 februarie 2015
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu