ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 6 ianuarie 2015

Topul fructelor și legumelor care conțin cei mai mulți antioxidanți

Antioxidanții sunt vitamine, minerale sau alți nutrienți care pot proteja celulele organismului împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Radicalii liberi pot apărea din cauza poluării, a fumului de ţigări, a chimicalelor sau a unei diete nesănătoase.
Organismul uman produce în mod natural antioxidanţi care inhibă acţiunea radicalilor liberi. Când stresul oxidativ este prea mare, situaţie întâlnită în cazul persoanelor care fac un efort fizic sau intelectual mai mare sau care locuiesc în oraşe aglomerate şi poluate, corpul trebuie ajutat cu antioxidanţi din exterior.
„Sunt trei antioxidanţi principali: vitaminele A, C şi E, care se găsesc atât în fructe şi legume, dar şi în medicamente. Din punct de vedere al structurii chimice, antioxidanţii artificiali şi naturali sunt identici. S-a constatat însă că cei naturali sunt mai bine utilizaţi de organism“, spune doctorul Radu Voiosu.
Fructele de pădure
Sunt încărcate cu proantocianidine care țin bolile și în special cancerul, la distanță. Toate fructele de pădure conțin, de asemenea, acid elagic, care ajută la îmbunătățirea digestiei.
Brocoli
Cunoscut pentru proprietile sale anticancerigene și ”prietenos” cu inima, broccoli conține indole 3 carbinol care îmbunătățește digestia și combate cancerul de sân.


Lămâia
Este foarte eficientă în tratarea tusei și în combaterea arsurilor la stomac. Lămâia conține antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor de inimă și a cancerului.
Merele
Sunt pline de fibre care scad colesterolul și glicemia. Conțin, de asemenea și vitamina C, cel mai important antioxidant. Fructele sau legumele care conţin această vitamină trebuiesc trebuie să fie consumate la scurt timp după ce le-ai tăiat sau le-ai curăţat de coajă deoarece e inactivată t într-un timp foarte scurt în urma expunerii la aer.
Spanacul
Conține în jur de 13 flavonoizi care ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian şi de prostată., a bolilor de inimă și a osteoporozei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu