ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 3 ianuarie 2015

 DESCOPERIRE! Pielita portocalelor contine o substanta VITALA pentru sanatate
DESCOPERIRE! Pielita portocalelor contine o substanta VITALA pentru sanatate În pielita alba a portocalelor dar si in coaja se găsește o substanta numită hesperidină care la portocala are rolul de a proteja fructul de daunatori dar cercetari recente au demonstrat ca are calitati terapeutice uimitoare si pentru sanatatea omului.
Mai exact pielitele si cojile de portocale contin o cantitate importanta dintr-un compus numit hesperidină ce are de a reduce colesterolul rău și hipertensiunea arterială. Mai mult, acest compus are si un rol important in lupta impotriva cancerului deoarece hesperidina împiedică dezvoltarea celulelor canceroase la plămâni.
Si cojile de portocala au cateva beneficii si intrebuintari foarte folositoare si de aceea e bine sa te gandesti de doua ori inainte de a le arunca fiindca ar fi pacat sa nu te folosesti de ele. Atentie insa: Majoritatea portocalelor care se gasesc acum in comert sunt tratate cu ceara sau chimicale pentru a rezista mai mult in magazin, e bine sa folositi portocale din culturi bio sau sa le curatati, cateva metode eficiente gasiti in acest articol
Coaja de portocală este amara dar daca portocalele sunt organice coaja poate să fie mâncată odată cu portocala. Aceasta ajută digestia, reduce infecţiile, scade colesterolul și luptă împotriva cancerului de sân. Mai mult decât atât, coaja dă un aspect curat tenului și poate fi adaugată în salate și deserturi(coaja de portocale organice sau bine curatata inainte).
Îţi povestim în deltalii cât de benefică este coaja de portocală:
Cojile de portocala imbunătăţeșs digestia
Datorită compoziei de fitonutrienţi și flavonoide care te feresc de probleme gastro-interstinale, precum aciditate, arsuri, diaree sau flatulenta. În plus, dacă ai constipaţii, te pot ajuta cojile de portocale uscate și date prin rășniţă de cafea.
Cojile de portocala parfumează aerul din camera
Câteva coji de portocale vor împrospătează aerul din camera ta. Lasă un bol cu coji de portocale în camera în care dormi și nu veimai avea nevoie de deodorate.
Scade colesterolul
În coaja de portocale, dar și în pieliţa albă se găsește o substanta de care am scris la inceputul articolului numită hesperidină care are rolul de a reduce colesterolul rău și hipertensiunea arterială dar si sa previna unele forme de cancer
Dezinfectează
Bogate în vitaminele A și C (antioxidanţi naturali) care stimulează sistemul imunitar și luptă împotriva infecţiilor, răcelii și gripei.
Previne cateva forme ale cancerului
Datorită proprietătilor antiinflamatorii, hesperidina din coaja de portocală poate preveni cancerul la sân și întări oasele. De asemenea, coaja de portocală mai conţine d-limonina, o substanţă care te apără de razele ultraviolete, prevenind în acest fel și cancerul de piele.
?ine la distanţă ţânţarii
Pune într-un blender coaja de portocală și folosește-o pentru a îndepărta ţântarii sau alte insecte.

Autor: Frunza-verde.ro
Sursa: www.frunza-verde.ro  Sambata, 3 Ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu