ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 26 ianuarie 2015

Efectul incredibil al guliei
Efectul incredibil al guliei
Gulia face parte din aceeași familie cu varza, broccoli, conopida sau varza de Bruxelles. Arată precum o radacină, dar crește la suprafaţa pământului. Și este foarte bogată în vitamine și fibre dietetice, spun specialiștii din întreaga lume. Are doar 27 de calorii la 100 de grame, o cantitate mica de grăsime și zero colesterol.


Gulia este și o sursă veritabilă de vitamina C, unul dintre cei mai puternici anti-oxidanţi. Potrivit site-ului juicing-for-health.com, acest aliment conţine și vitaminele A și B și este bogat în calciu, magneziu și potasiu. Beneficiile sale asupra sănătăţii sunt similare celorlalte legume din familia cruciferelor.

Specialiștii susţin că numărul mare de anti-oxidanţi o transformă într-un medicament natural împotriva astmului și a altor probleme ale plămânilor.
Ei recomandă, în aceste cazuri, un sirop din gulie, morcovi și mere verzi. Gulia ar avea și proprietăţi anti-cangerigene. Aici, se recomandă însă, discuţia cu medicul specialist înainte de consum. Sucul de gulie în combinaţie cu cel de măr verde ar reduce și nivelul colesterolului rău din sânge, mai spun nutriţioniștii.
Cantitatea mare de fosfor este cea care initiază acţiunea în acest caz. Mai departe, gulia ar ajuta inima, dar și procesul de digestie și funcţiile musculare. Acest aliment ar fi potrivit și la vindecarea infecţiilor virale, în bronșite sau tuse. Guliile se pot păstra în frigider.
Frunzele le puteţi folosi într-o salată deoarece conţin caroten, vitaminnele A, K, minerale și complexul din grupa B. Gulia poate fi consumată crudă, fiartă sau coaptă. Sucul obtinut din ea, spun specialiștii, este vitalizant, dar ar trebui amestecat cu alt tip de suc, de exemplu de morcovi sau mere.
Atenţie la contraindicaţii dacă știţi că suferiţi de anumite afecţiuni, precum cele legate de tiroidă, sau dacă, pur și simplu, bănuiţi că nu v-ar fi tocmai indicat consumul de gulie!

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Sambata, 24 Ianuarie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu