Beneficiile consumului de ciocolata
Ciocolata neagra pentru o inima sanatoasa
Intr-un studiu ce s-a desfasurat de-a lungul a 9 ani in Suedia, pe mai mult de 31.000 de subiecti, s-a descoperit ca cei care consuma ciocolata neagra o data sau de doua ori pe saptamana au sanse cu 26% mai mici de a dezvolta insuficienta cardiaca.
Ciocolata neagra poate preveni infarctul
Ciocolata reduce stresul si produce fericire
Ciocolata ajuta la producerea de dopamina, hormon responsabil de starea de fericire si care contribuie la crearea unui sentiment de euforie. Conform cercetatorilor britanici, ciocolata produce hormonul feniletilamina, ce apare si atunci cand suntem indragostiti. Oamenii de stiinta elvetieni au confirmat ca pentru persoanele anxioase ce au consumat ciocolata neagra in fiecare zi, nivelul hormonilor de stres a fost redus semnificativ iar efectele metabolice ale stresului asupra organismului au fost atenuate.
Ciocolata neagra ofera senzatia de satietate
Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au dovedit ca ciocolata neagra ofera o senzatie de satietate ce se obtine mai usor decat prin consumul de ciocolata cu lapte sau cu alte arome sintetice. De asemenea, ciocolata neagra ajuta la stoparea poftelor de alimente sarate, dulci si grase.
Ciocolata si vinul rosu previn diabetul de tip 2
Cei de la Universitatea din Nottingham au descoperit ca bauturile bogate in cacao stimuleaza circulatia sangelui catre parti importante ale creierului, ceea ce ar putea imbunatati performanta si vigilenta pe termen scurt, de la 2 pana la 3 ore.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford si Norvegia au investigat efectele pe termen lung pe care ciocolata le are asupra creierului prin studierea particularitatilor alimentare ale aproape 2.000 de persoane cu varsta de peste 70 de ani. Ei au descoperit ca cei care au consumat ciocolata bogata in flavanol, vin sau ceai au marcat punctaj semnificativ mai mare la testele cognitive.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu