ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 5 ianuarie 2015

Beneficiile consumului de ciocolata

Despre
beneficii cicolataCiocolata, in forma sa cat mai neprocesata, este foarte benefica organismului, fiind o sursa importanta de antioxidanti. Are proprietati anti-inflamatoare si ingrediente ce ajuta la mentinerea unui corp si a unei minti sanatoase. Numeroase studii si lucrari au fost realizate si publicate pentru a demonstra cu exactitate care sunt efectele benefice ale ciocolatei negre, iata doar cateva dintre aceste descoperiri.
Ciocolata neagra pentru o inima sanatoasa
Intr-un studiu ce s-a desfasurat de-a lungul a 9 ani in Suedia, pe mai mult de 31.000 de subiecti, s-a descoperit ca cei care consuma ciocolata neagra o data sau de doua ori pe saptamana au sanse cu 26% mai mici de a dezvolta insuficienta cardiaca.
Un alt studiu de lunga durata condus de cercetatorii germani a revelat faptul ca un patratel de ciocolata neagra pe zi scade tensiunea arteriala si reduce riscul de atac de cord si accident vascular cerebral cu 39%. Acestea se datoreaza continutului de flavonoide din ciocolata neagra, compusi antioxidanti care cresc flexibilitatea venelor si arterelor. Asadar, ciocolata neagra este benefica sanatatii inimii, acest fapt fiind demonstrat si de cercetatori din Australia, care au aratat ca un consum regulat si moderat de ciocolata neagra bio a redus efectele de crestere a tensiunii arteriale si de exercitare a inimii dupa un efort fizic.
Ciocolata neagra poate preveni infarctul
Ciocolata reduce stresul si produce fericire
Femeile care au mancat ciocolata zilnic in timpul sarcinii au raportat ca au fost mai putin stresate decat mamele care s-au abtinut de la consumul acestui produs. De asemenea, un studiu finlandez a constatat faptul ca copiii mamelor ce au consumat ciocolata pe perioada sarcinii sunt mai fericiti si zambesc mai mult.
Ciocolata ajuta la producerea de dopamina, hormon responsabil de starea de fericire si care contribuie la crearea unui sentiment de euforie. Conform cercetatorilor britanici, ciocolata produce hormonul feniletilamina, ce apare si atunci cand suntem indragostiti. Oamenii de stiinta elvetieni au confirmat ca pentru persoanele anxioase ce au consumat ciocolata neagra in fiecare zi, nivelul hormonilor de stres a fost redus semnificativ iar efectele metabolice ale stresului asupra organismului au fost atenuate.
Ciocolata neagra ofera senzatia de satietate
Cercetatorii de la Universitatea din Copenhaga au dovedit ca ciocolata neagra ofera o senzatie de satietate ce se obtine mai usor decat prin consumul de ciocolata cu lapte sau cu alte arome sintetice. De asemenea, ciocolata neagra ajuta la stoparea poftelor de alimente sarate, dulci si grase.
Ciocolata si vinul rosu previn diabetul de tip 2
Cei de la Universitatea din Nottingham au descoperit ca bauturile bogate in cacao stimuleaza circulatia sangelui catre parti importante ale creierului, ceea ce ar putea imbunatati performanta si vigilenta pe termen scurt, de la 2 pana la 3 ore.
Oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford si Norvegia au investigat efectele pe termen lung pe care ciocolata le are asupra creierului prin studierea particularitatilor alimentare ale aproape 2.000 de persoane cu varsta de peste 70 de ani. Ei au descoperit ca cei care au consumat ciocolata bogata in flavanol, vin sau ceai au marcat punctaj semnificativ mai mare la testele cognitive.
 
 0  2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu