ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 17 decembrie 2014

Semne că ai nevoie de proteină animală

de Consuela Stratulat, 12 Dec 2014 16:11
Regimul vegetarian a devenit foarte popular, însă specialiștii avertizează că nu este cea mai sănătoasă alegere. Vezi cum îți dai seama că organismul tău are nevoie de proteină animală.
Legumele și fructele sunt foarte sănătoase, însă organismul uman are nevoie și de proteină animală, potrivit specialiștilor. Studii recente au arătat că vegetarienii nu își iau toți nutrienții de care au nevoie și au un risc mai mare de a suferi de boli ale inimii.
Corpul tău îți spune când nu primește suficiente vitamine sau proteine, așa că nu ignora aceste semnale.

Te simți obosită tot timpul

Oboseala extremă și un nivel scăzut de energie este primul semn că ai nevoie de proteină animală. Mergi la medic și discută cu el schimbările pe care trebuie să le faci, pentru a avea o dietă sănătoasă și echilibrată

Părul și unghiile ți se schimbă

Dacă observi că îți cade părul ori că unghiile încep să ți se rupă, ar trebui să îți regândești stilul alimentar. Atunci când nu consumi proteine, ți se subțiază părul, unghiile încep să se exfolieze, ți se usucă piele ori, dimpotrivă, te poți confrunta cu acnee. În plus, apar și schimbări ale menstruației. Unele femei se confruntă cu amenoree, în momentul în care devin vegetariene.

Nu poți dormi

Poate te gândești că dacă ești obosită mereu, vei adormi, cum vei pune capul pe pernă, însă atunci când corpul tău are nevoie de proteină animală, suferi de insomnie.

Ești mereu balonată

Atunci când urmezi un regim alimentar vegetarian, consumi foarte multe legume și fructe care fermentează. Fasolea și alte vegetale de genul conțin carbohidrați și fibre care atrag apa în intestine. Dacă ești mai sensibilă, te vei balona foarte ușor și vei simți că ai un balon cu apă în stomac. Dacă această senzație persistă pentru mai multe săptămâni, este un semn că vegetarianismul nu este potrivit pentru tine.
 
 

Faci totul foarte încet

Fierul asigură nivelul de oxigen din sânge și este una dintre principalele surse de energie. Fierul din vegetale nu este asimilat la fel de bine ca cel din carne. Lipsa lui duce la dureri de cap și o senzație de epuizare.
Sursa foto: thinkstockphotos.com.
Unica.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu