ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 30 decembrie 2014

Previne cancerul și ajută la detoxifierea ficatului. Beneficiile uimitoare ale lămâiei

Lămâia este o sursă foarte bogată în compuși chimici vindecători, care îmbunătățesc imunitatea, întăresc vasele de sânge, ajută la vindecarea pielii și chiar la blocarea dezvoltării anumitor celule care pot declanșa apariția cancerului.
Pe lângă cantitatea mare de Vitamina C, lămâia conține și alte vitamine benefice, cum ar fi: Vitamina A, Vitamina E, Vitaminele: B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, Vitamina K; elemente chimice: calciu, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, sodiu, zinc.
Studiile arată ca lămâia are efect de calmare și ajută la îndepărtarea oboselii, agitației, amețelii, nervozității, regularizează tensiunea arterială crescută, este antidepresiv, combate stresul și depresiile. Inhalarea de ulei de lămâie crește capacitatea de concentrare și ține mintea în stare de alertă.
Proprietățile dovedite antibacteriene și antivirale ale lămâii pot accelera procesul de vindecare în cazul aftelor.
Este cunoscută puterea vindecătoare a lămâii atunci când suntem răciți. Ajută la scăderea febrei. Vitamina C din lămâie reduce nivelul de histamină din organism, substanță care contribuie la apariția congestiei nazale și oculare.
Totodată, vitamina C este un antioxidant puternic care, de asemenea, determină scăderea nivelurilor de molecule instabile care distrug celulele, cunoscute sub numele de radicali liberi și ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă.
Organismul folosește vitamina C pentru a îmbunătăți activitatea celulelor sistemului imunitar și pentru fabricarea colagenului, substanța care ajută la dezvoltarea țesuturilor pentru vindecarea rănilor.


Consumul de lămâi scade riscul de apariție a calculilor renali. Cantitatea mare de acid citric conținută de lămâie reduce excreția de calciu și ajută la prevenirea formării dureroaselor pietre la rinichi.
Sucul de lămâie este bogat în bioflavonoidul (un grup de substanțe chimice antioxidante de origine vegetală) numit rutin, care întărește pereții venelor și ai capilarelor și reduce durerea, uneori chiar și apariția venelor varicoase.
Lămâia protejează împotriva cancerului de sân. Ea este de 10.000 de ori mai puternică decât chimioterapia, nu are reacții negative, fiind și mult mai eficientă. Limonena este o altă substanță chimică localizată în coaja de lămâie și în membrana de culoare albă de sub coajă. Experimentele au arătat că această substanță are o semnificativă acțiune antitumorală. Cercetătorii studiază, în prezent, limonena pentru potențialele ei utilizări în tratamentul cancerului, în special al celui mamar.
Lămâile ajută la remedierea diverselor afecțiuni stomacale și înlătură senzațiile neplăcute de arsuri la stomac, gaze sau crampe stomacale. Datorită fibrelor naturale și a substanțelor purificatoare pe care le conține, lămâia purifică intestinele și intensifică mișcările de evacuare ale conținutului intestinal, prevenind și tratând, astfel, constipația.
Bogate în potasiu, consumul de lămâi ajută la detoxifierea ficatului, înlăturând durerile de cap, senzația de vomă sau pierderea apetitului.
Previne îmbătrânirea! Datorită mineralelor și antioxidanților pe care le conține, lămâia participă la menținerea sănătoasă a țesuturilor din organism, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire al celulelor, sporind longevitatea.
De asemenea, datorită conținutului puternic de antioxidanți naturali (flavonoide), se presupune că ar putea juca un rol împotriva bolilor degenerative ale creierului (Alzheimer).
Doctorul zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu