ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 11 decembrie 2014


Ginsengul mareste imunitatea organismului

ginseng imunitateRadacina de ginseng este considerata una dintre cele mai bune adaptogene, motiv pentru care este folosita cu succes intr-o mare varietate de boli. Plantele adaptogene sunt cele care maresc capacitatea si viteza de adaptare a organismului la conditiile neprielnice de viata: frig, stres, absenta luminii, carente de alimentatie. Ginsengul mareste imunitatea organismului, rezistenta acestuia la frig si la oscilatiile de temperatura.
Cum se administreaza ginsengul
Ginsengul se gaseste mai ales sub forma de capsule care contin pulbere de radacina, pura sau in amestec cu alte plante chinezesti. Aceste capsule se administreaza conform prospectului, doza pentru un adult fiind in jur de un gram de planta pe zi, in timp ce pentru copii ea se injumatateste sau se imparte la trei.
De asemenea, mai exista si fiole cu extract de ginseng, de obicei combinat cu laptisor de matca. Se ia cate o fiola pe zi.
Un tratament pentru marirea imunitatii poate dura intre zece si treizeci de zile, putand fi reluat periodic, atunci cand ne simtim slabiti sau cu imunitatea scazuta.
10 beneficii ale ginsengului
Ca stimulent imunitar, ginsengul este recomandat structurilor mai putin robuste, care au o rezistenta redusa la efort si intemperii. De asemenea, planta de un real folos persoanelor convalescente, mai in varsta, care se confrunta cu perioade de epuizare fizica sau intelectuala.
Contraindicatii ginseng
La femeile aflate la menopauza, ginsengul poate declansa reactii cum ar fi bufeurile, reaparitia temporara a unor sangerari similare celor menstruale. Este contraindicata administrarea ginsengului copiilor sub 10 ani.
De asemenea, este contraindicata administrarea ginsengului atunci cand exista afectiuni tumorale, benigne sau maligne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu