ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 14 decembrie 2014

Cartofii, cel mai ieftin remediu pentru oboseala
Cartofii, cel mai ieftin remediu pentru oboseala Cartofii sunt cel mai ieftin remediu pentru oboseala. Acesta nu este singurul beneficiu al cartofilor. Ei iti sunt de folos si in cazul crizelor de guta, pentru a vindeca mai repede o bronsita sau pentru hemoroizi.
Cartofi pentru oboseala
Daca te simti atat de obosit incat ai impresia ca, desi vei dormi, dimineata te vei simti doborat, incearca un remediu cu cartofi. Cartofii sunt bogati in potasiu, de care organismul are nevoie pentru a transmite impulsurile nervoase ce comanda muschii.
Spala bine un cartof si taie-l rondele, fara sa il cureti. Lasa-l la macerat peste noapte intr-un castron cu apa si bea lichidul dimineata. Te vei simti mai energic si vei putea ataca noua zi in forta.
Cataplasma cu cartofi pentru hemoroizi
Cartofii au un efect calmant si astringent, de aceea sunt recomandati in caz de hemoroizi sau degeraturi. In plus, amidonul pe care il contin descongestioneaza pleoapele umflate.
Rade un cartof crud si pune-l intr-o carpa sau o bucata de tifon. Pune cataplasma in zona pe care vrei sa o tratezi si las-o 10-15 minute.
Cartofi pentru arsuri
Atunci cand esti mai putin indemantic, te pofi arde foarte repede. Daca nu ai o crema speciala pentru arsuri in casa, poti folosi cartoful, in cazul unei arsuri superficiale. Cu proprietati de calmare si antalgice, cartoful va alina rapid durerea.
Imediat dupa ce te-ai ars, taie in doua un cartof si freaca locul afectat. Aplica apoi o carpa umeda.
Cartofi pentru bronsita
Cartofii te ajuta sa te vindeci mai repede de bronsita si sa indepartezi toate simtomele: tuse, dificultati de repiratie, dureri in piet.
Fierbe 3-4 cartofi cu tot cu coaja si, cat sunt inca fierbinti, zdrobeste-i, pune-i intr-un prosop si tine-i pe piept 2 ore. Fa cataplasme cu cartofi fierti de 2-3 ori pe zi, in paralel cu tratamentul medicamentos.
Cartofi pentru guta
Supa de cartofi in coaja calmeaza durerile provocate de guta. Spala bine patru cartofi si fierbe-i cu tot cu coaja intr-un litru si jumatate de apa. Recupereaza apa in care au fiert si bea supa de-a lungul unei zile. Acest remediu cu cartofi nu te scuteste insa de o vizita la medic.
Cartofi pentru ulcer si gastrita
Sucul de cartofi este bun pentru afectiunile digestive, deoarece contine molecule antibacteriene. Spala si curata de coaja 4 cartofi. Taie-i bucati si fa suc la centrifuga.
Daca ai ulcer la stomac, bea suc de cartofi de trei ori pe zi, mai multe saptamani. Sucul nu va inlocui tratamentele prescrise de medic, ci le va completa.
Daca ai gastrita, adauga in sucul de cartofi si o picatura de suc de lamaie. Bea cate o lingura de suc cu trei ore inainte de fiecare masa, timp de maximum trei zile. Daca simptomele raman la fel sau se agraveaza, mergi la medic.


Autor: Cura de miere
Sursa: www.curademiere.ro  Sambata, 13 Decembrie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu