Untul de cacao, ingredient minune pentru piele uscata
Originar din padurile tropicale din America Centrala si de Sud, arborele de cacao este cultivat in prezent indeosebi in Africa de Vest. Boabele de cacao au fost pentru prima oara consumate in bauturi de catre azteci. Abia in secolul al XIX-lea untul de cacao a inceput sa fie folosit in farmacie.
Cand sunt scoase din pastai, boabele de cacao suporta procese de fermentare si torefiere, in timpul carora le este evidentiata aroma. Apoi este indepartata coaja boabelor, iar miezul este pisat, obtinandu-se pasta de cacao. Prin presarea acesteia rezulta pudra folosita in alimentatie si untul de cacao, folosit in cosmetica.
Beneficiile untului de karite pentru frumusete
Bogat in vitaminele A, B, C si E, in minerale (fier, calciu, cupru, magneziu), untul de cacao contine si flavonoide, printre care polifenoli antioxidanti. Gratie acestora, neutralizeaza radicalii liberi, restructureaza epiderma si asigura o buna functionare celulara.
Untul de cacao stimuleaza sintetizarea colagenului si reda elasticitatea si tonusul pielii. Este ideal pentru a lupta contra efectelor timpului si contra vergeturilor. Femeile din Africa folosesc untul de cacao pentru masaj in timpul si dupa sarcina, pentru a pastra elasticitatea cutanata si pentru a preveni aparitia inestetica a acestor mici striatii violete.
Stii cum sa iti hidratezi corect pielea?
Unt de cacao pentru celulita
Coaja boabelor de cacao contine cafeina, care are proprietatea de a lupta cu grasimea. Untul nerafinat de cacao este bogat in teobromina, o molecula apropiata de cafeina, dar mai putin puternica. Acesta favorizeaza dizolvarea si degradarea grasimilor continute in adipocite. De aceea, untul de cacao si cafeina sunt folosite in cremele pentru slabire, carora le confera proprietatea de a intari pielea, gratie rolului pe care il joaca in sintetizarea colagenului.
Ce fel de unt de cacao sa cumperi
Daca vrei sa iti prepari in casa o crema pe baza de unt de cacao, trebuie sa il alegi cu atentie. Doar untul de cacao obtinut la rece, nefiltrat, conserva principiile active ale boabelor de cacao. Untul de cacao pentru uz alimentar pastreaza doar proprietatile hranitoare si mirosul placut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu