ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 26 noiembrie 2014

Un fruct de sezon întârzie ține cancerul și bolile de inimă la distanță

Nu este nevoie de un elixir-minune pentru a te mențne tânăr și în formă. Important este să cunoști ce fructe aduc cele mai mari beneficii corpului tău.
Pepenele galben, dar mai ales cel roșu, pe lângă gustul dulce pe care îl are și senzația răcoritoare pe care ți-o dă, mai are o mulțime de proprietăți benefice sănătății. Unele studii arată că un consum moderat de pepene roșu protejează împotriva cancerului, combate insomnia, oferă energie, întărește sistemul imunitar și protejează împotriva impotenței dar și a bolilor de inimă sau de ochi.
Dacă toate astea nu sunt suficiente să te convingă, consumul de pepene roșu mai ajută și la păstrarea pielii hidratate. Cu o valoare nutritivă bogată, pepenele verde este un fruct benefic sănătții noastre.


Datorită antioxidanților pe care acesta îi conține, are rol antiinflamator și antiîmbătrânire. Mai mult, pepenele verde ajută la prevenirea degenerescenței maculare, o boală oftalmologică în urma căreia apare distrugerea vederii centrale.
Pepenele este un fruct hidratant pentru c are un conținut ridicat de apă. Pe lângă asta, are o mulțime de antioxidanți precum vitamina C, caroteni, licopen, cu rol antiinflamator. Mai conține și B1, B6, magneziu sau potasiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu