ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 17 noiembrie 2014

Ce beneficii are macul pentru sănătatea ta

1416077111.o8f2gpemfxukhses5azk
Cu floarea lui delicata, rosie ca sangele, macul este o prezenta remarcabila pe campuri si in parcuri la inceputul fiecarei veri.Despre semintele de mac se pot spune multe. Ele sunt folosite cu precadere in gastronomie, mai ales la prepararea produselor de patiserie ori a anumitor deserturi. Cine si-ar putea imagina, bunaoara, un covrig fierbinte si gustos fara un start generos de seminte de mac amestecate cu sare?
Macul si efectul halucinogen
Aceste graunte mititele nu au proprietati narcotice. Asadar, ele pot fi consumate fara niciun fel de teama ca ar induce stari de somnolenta sau reverie.
In schimb, semintele sunt bogate in acid linoleic, un antioxidant minunat care lupta impotriva radicalilor liberi, protejand organismul impotriva bolilor cardiovasculare.
Macul si sanatatea
In afara consumului sub forma de condiment, semintele de mac pot fi folosite si pentru proprietatile medicinale. Uleiul obtinut din ele este recomandat pentru masaj ori pentru hidratarea si emolierea tenului sau a pielii scalpului.
In ceea ce priveste valoarea nutritiva a acestor bobite marunte, trebuie spus ca ele au un continut ridicat de carbohidrati, fiind o excelenta sursa de energie.
TRYC: Adauga o lingurita cu ulei de mac la sosul de salata si te vei bucura de un gust excelent al acestui preparat. Unde mai pui ca anumite studii vorbesc depre proprietatile benefice ale acestui ulei in lupta cu infertilitatea.
Logo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu