ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 5 noiembrie 2014

Beneficii pentru sanatate ale fisticului

beneficii sanatate fisticFisticul contine multe vitamine, minerale, grasimi si proteine ce sunt benefice pentru sanatatea ta. Bogat in nutrienti precum carbohidrati, proteine, grasimi, fibre, fosfor, potasiu, vitamintele B-6,B-1, C, A, E si K, fisticul ajuta la mentinerea sanatatii inimii, in cura de slabire, previne hipertensiunea si imbunatateste digestia.
Facand parte din familia oleaginoaselor, unui copac de fistic ii sunt necesari 10-12 ani pentru a produce prima cultura. Fisticul se gaseste in tot timpul anului si poate fi cumparat din aproape orice magazin, fie cu coaja sau fara, cu sare sau fara sare. Fisticul cu adaos de sare nu este recomandat datorita continutului ridicat de sodiu, indicat fiind sa cumperi fistic cu coaja, in forma neprocesata. Se pastreaza in recipiente inchise ermetic, in locuri racoaroase si uscate, pentru a rezista mai mult timp.
Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale fisticului.
Fisticul scade colesterolul
Numeroase studii arata ca fisticul consumat in mod regulat poate scadea nivelul colesterolului (LDL) in corp. Antioxidantii, grasimile nesaturate (polinesaturate si mononesaturate) continute de fistic sunt favorabile mentinerii unei inimi sanatoase.
Colesterol – factori de risc
Controlul greutatii
Fisticul este recomandat ca gustare intre mese in multe diete pentru scaderea in greutate si este ideal in regimuri alimentare de slabire deoarece contine mai putine calorii si mai multe proteine decat nucile, migdalele, alunele si alte fructe uscate.
Fistic pentru digestie
Pentru imbunatatirea digestiei si un flux mai bun al tractului digestiv, consuma o portie de 30 de grame de fistic, ce contine aproape 3 grame de fibre. Fisticul ajuta la pastrarea capacitatii optime de digerare a mancarii.
5 bauturi pentru o digestie buna
Fisticul are proprietati afrodisiace
Conform unor studii recente, fisticul creste vitalitatea sexuala la barbati. Cei care consuma 100 de grame de fistic zilnic timp de trei saptamani isi maresc potenta cu aproape 50 de procente.
Fisticul previne anemia
Fisticul previne anemia, datorita continutului ridicat de cupru, ce ajuta la absorbtia de fier in corp. Consumul regulat poate controla aceasta deficienta.
Lapte si miere pentru anemie
Proprietati antioxidante
Coaja fisticului contine o cantitate considerabila de antioxidanti. Cercetatorii de la universitatea Tarbiat Modarres din Iran au identificat si extras acesti antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi ce se formeaza in corp si care pot cauza cancer si boli de inima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu