Alimentul-medicament care scade colesterolul și ține cancerul la distanță
Hrișca este un adevărat aliment-medicament și poate combate numeroase afecțiuni: iabetul zaharat, ateroscleroza, bolile hepatice şi de inimă, hipertensiunea arterială, diverse edeme, anemie şi depresie.
Substanţele pe care le conţine hrişca au proprietăţi antitumorale remarcabile. Vitaminele, fibrele alimentare şi oligoelementele conţinute în boabele de hrişcă au rolul de a scădea semnificativ probabilitatea apariţiei diverselor forme de cancer, mai ales a cancerului rectal, gastric, esofagian sau pulmonar. Astfel, specialiştii recomandă consumul de hrişcă de aproximativ patru ori pe săptămână, pentru a ne menţine într-o stare bună de sănătate.
Hrişca este foarte săracă în calorii, dar bogată în substanţe ce ajută la reglarea greutăţii corporale. Acest aliment conţine anumite substanţe cu efect diuretic, care reduc excesul de apă din organism. Dacă fierbeţi boabele de hrişcă împreună cu morcovi, ardei şi roşii le puteţi consuma şi seara, dând o senzaţie de saţietate, astfel că şi apetitul alimentar scade foarte mult.
Colina, substanţa care se găseşte din abundenţă în hrişcă, e şi un foarte bun tonic hepatic, care ajută ficatul să se regenereze şi să elimine toxinele, precum alcoolul sau alimentele cu grad de toxicitate mărită.
Acest articol este proprietatea
Doctorul Zilei și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice
preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu
citarea sursei, astfel: pentru publicațiile tipărite - revista Doctorul
Zilei, iar pentru publicațiile online - www.doctorulzilei.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu