10 lucruri pe care nu le stiai despre migdale
1 vot
Alte sfaturi din aceeasi categorie
Cine poate rezista migdalelor? Cu siguranta, noi nu putem! Si pe langa
faptul ca sunt delicioase, acestea sunt si foarte hranitoare pentru
organismul uman.
Tocmai de aceea, este recomandat sa consumam migdale cat de des putem, si mai ales, in prima parte a zilei.
Tocmai de aceea, este recomandat sa consumam migdale cat de des putem, si mai ales, in prima parte a zilei.
Iata cateva lucruri pe care este bine sa le stim despre migdale:
1. Migdalele dateaza din cele mai vechi timpuri, fiind mentionate chiar si in Biblie.
2. O portie de migdale de 25 de grame contine acelasi numar de
antioxidanti continuti de o portie de brocoli cu acelasi gramaj.
3. Migdalele sunt cele mai nutritive fructe dintre cele cu coaja
lemnoasa, in aceasta categorie incadrandu-se si nucul, alunul, fisticul
si alunele caju.
4. Migdalele alcalineaza organismul, reducand riscul aparitiei osteoporozei si al scaderii functiei imunitare.
5. Migdalele fac minuni pentru sistemul digestiv, acest lucru
datorandu-se fibrelor din compozitia lor. Pentru un efect mai bun, este
recomandat sa beti multa apa dupa consumul de migdale.
6. Migdalele erau adaugate in painea pregatita pentru faraoni, fiind considerate a avea un efect afrodiziac.
7. Conform studiilor, aproximativ 2% din populatia lumii este alergica
la astfel de fructe cu coaja lemnoasa. De aceea, nu se recomanda sa le
dati copiilor foarte mici.
8. Migdalele sunt folosite de secole pentru infrumusetare. Uleiul de
migdale face adevarate minuni pentru par si piele, continand o cantitate
importanta de vitamina E.
9. Este recomandata consumarea migdalelor goale, pe stomacul gol,
pentru ca organismul sa poata absorbi in intregime toti nutrientii pe
care ii detin.
10. Migdalele regleaza tensiunea arteriala, dat fiind faptul ca detin o cantitate importanta de potasiu si sunt sarace in sodiu.
Retete care contin migdale:
1. Fursecuri din pulpa de migdale
2. Prajitura cu prune, vanilie si migdale
3. Biscotti cu migdale si portocale
4. Prajitura cu cirese si migdale
5. Orez cu miere si migdale
6. Cozonac cu fulgi de migdale
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu