ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 3 octombrie 2014

Laborator pentru diagnosticarea precoce şi monitorizarea cancerului de sânge, inaugurat la Fundeni

de Elvira Gheorghita - Mediafax
La Institutul Clinic Fundeni a fost inaugurat un laborator pentru diagnosticare si monitorizare a cancerelor de sânge atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Potrivit şefului Clinicii Hematologie şi Transplant Medular de la Fundeni, prof. dr. Daniel Coriu, a precizat că, datorită investiţiilor făcute, numărul analizelor care pot fi făcute anual creşte de la 700 la aproximativ 2.500.
Foto: Asociatia Daruieste Viata
Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti are, de joi, un laborator de referinţă pentru diagnosticarea precoce şi monitorizarea cazurilor de cancer de sânge, printr-un proiect ce a presupus dezvoltarea infrastructurii de depistare a bolii şi dotarea cu echipamente performante.
"Suntem bucuroşi că am finalizat acest demers, împreună cu partenerii de proiect. Investiţia este una importantă şi contribuie major la managementul afecţiunilor hemato-oncologice în cadrul institutului, totul în beneficiul pacienţilor care se confruntă cu astfel de probleme", a declarat managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban.
Institutul Clinic Fundeni a devenit, astfel, unitate de referinţă în diagnosticarea şi monitorizarea cazurilor de cancer de sânge la adulţi şi copii, prin realizarea de analize performante.
Laboratorul a fost amenajat în cadrul programului "Energie pentru o şansă la viaţă", derulat din octombrie 2013 împreună cu GDF SUEZ Energy România, care a asigurat un suport financiar de 375.000 de euro, şi cu sprijinul Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.
Prof. dr. Daniel Coriu, şeful Clinicii Hematologie şi Transplant Medular de la Fundeni, a precizat că, datorită investiţiilor făcute, numărul analizelor care pot fi făcute anual creşte de la 700 la aproximativ 2.500.
La rândul său, preşedintele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, Carmen Uscatu, a spus că investiţia în laborator va permite medicilor hemato-oncologi de la alte spitale din ţară, care nu au această aparatură, să trimită la Fundeni probele de sânge ale pacienţilor, pentru o diagnosticare corectă şi în profunzime.
Noul laborator de la Fundeni a fost inaugurat joi, când institutul împlineşte 55 de ani de funcţionare.
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu