ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 23 septembrie 2014

Top 6 fructe de padure sanatoase

scris de hotcity, 31.01.2013   
Fructele de padure, salvatoarele noastre! Aceste mici fructe nu sunt incluse atat de des in dieta noastra, cum ar trebui dupa grija sanatatii ce ne-o poarta in special noua, femeilor. Ar trebui sa ne imprietenim cu ele pe tot parcursul anului. Super fructele de padure sunt si foarte gustoase si au si o lunga lista de beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Blindate cu vitamina C, antioxidanti si fibre, aceste fructe intens colorate ajuta celulele organismului sa capete putere si sa lupte impotriva colesterolului cel rau, care ar putea bloca arterele. Astfel combaterea bolilor cronice, a cancerului, a infectiilor tractului urinar si a blocajelor sistemului circulator poate incepe prin strecurarea in dieta a acestor soldati gustosi.
No. 1 Murele: contin o cantitate mare de fibre, in comparatie cu alte fructe: o cupa are aproximativ 7 grame de fibre, iar doza zilnica recomandata este de la 25 pana la 35 de grame. Printre altele mai sus mentionate, contin si fier, calciu si vitamina A.
Consumul de No. 2, si anume coacaze, poate ajuta la memorie si prezinta un nivel inalt de componenti ce ajuta la largirea arterelor, prin urmare la imbunatatirea fluxului sangvin. Nu e de mirare ca sunt recomandate la evitarea bolilor cardiace.
No. 3, Capsunile (sau vitamina C, vorbim despre acelasi lucru) impreuna cu o excelenta sursa de folata, sunt suspecte (dar nu dovedite) in eficientizarea protejarii inimii.
No. 4, Zmeura: nu poate fi exclusa din aceasta lista, deoarece cu numai o jumatate de ceasca se acopera aproximativ 25% din cantitatea recomandata de vitamina C si aproximativ 4 grame de fibre.
No. 5: Fructele de Acai - cand este vorba de antioxidanti, aceste fructe Braziliene strivesc rivali precum: murele, capsunele si coacazele. Reprezinta o sursa signifianta de fibre, dar sunt usor amare. Amestecandu-le in shake-uri, fulgi de ovaz, sau iaurt, ajuti la temperarea amarelii.
Si No. 6, Merisoarele! Previn si probleme dentare precum: gingivita, placa dentara, carii, dar numai daca le includeti in dieta voastra, daca nu zilnica, pe cat de des posibil. Studiile arata ca merisoarele sunt foarte bune pentru creier, acestea ajutand la eliminarea stresului, anxietatii sau a depresiei si la imbunatatirea memoriei. Fie ca le presarati pe o tarta, le faceti gem, sau chiar le mancati proaspete pur si simplu, cu mana dintr-un castron, fructele de padure, pentru celulele organismului nostru, sunt ca spanacul pentru Popeye.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu