ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 25 septembrie 2014

Sfecla rosie – cel mai bun medicament pentru scaderea tensiunii arteriale


Sfecla rosie – cel mai bun medicament pentru scaderea tensiunii arteriale
Dupa 40 de ani, oamenii isi iau tot felul de masuri sa isi scada tensiunea arteriala pentru ca aceasta este asociata cu infarctul, atacurile cerebrale, bolile de rinichi si chiar cu pierderea vederii.
Institutiile sanitare internationale recomanda ca metode de control pentru tensiunea arteriala sa limitam consumul de sare, sa ne mentinem cat mai aproape de greutatea ideala, sa facem miscare constant, sa ne verificam constant tensiunea si sa facem controale periodice la medicul de familie.
Dar stii ca exista o leguma care poate face diferenta in lupta pentru o tensiune arteriala scazuta? Aceasta leguma este sfecla rosie!
Cercetatorii de la insitutii medicale din Statele Unite si Marea Britanie au dezvaluit rezultatele unui studiu: consumul a mai mult de doua cani de suc de sfecla pe zi poate reduce drastic tensiunea arteriala.
Acum, daca stai sa te gandesti, “doua cani” nu inseamna mult; dar trebuie sa tii cont ca sucul de sfecla rosie are un gust puternic si probabil iti va fi mai usor daca il amesteci cu apa, cu suc de rosii sau de mere. In mod normal, te-ai gandi ca antioxidantii din sfecla sunt cei care te ajuta – datorita culorii rosu inchis a sfeclei – dar de fapt sunt nitratii.
Nitratii sunt transformati in nitriti de bacteriile prezente in saliva ta. Nitritii ajuta la circulatia sangelui si impiedica tromboza vasculara, scazand astfel riscul de formare a cheagurilor de sange. Statistica arata ca mai mult de un sfert (25%) din populatia mondiala sufera de tensiune arteriala ridicata, care este responsabila de aproximativ 50% din cazurile de boli de inima si aproximativ 75% din cazurile de accidente vasculare.
Cateva sfaturi legate de sfecla rosie:
Adauga sfecla rosie gratinata sau fiarta in salata, este o metoda excelenta sa adaugi culoare si textura mancarii, dar si sa ajuti la scaderea tensiunii.
Incearca borscht. Borscht-ul este o supa facuta in principal din sfecla rosie, care se serveste calda sau rece si de obicei cu smantana (ideal ar fi sa fie smantana organica si foarte putin grasa).

Adauga culoare pastelor pe care le prepari punand si sfecla rosie.
Contureaza-ti buzele. Adaugand suc de sfecla la lip gloss-ul pe care il folosesti te va ajuta rapid sa iti conturezi buzele. Dragut, nu?In concluzie, nu uita sa iti cumperi sfecla rosie de la magazin sau din piata de legume. Iti vei scadea tensiunea arteriala rapid!
Sursa: Femeia.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu