ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 28 septembrie 2014

Grasimile, inamicii sistemului imunitar

Grasimile, inamicii sistemului imunitar Grasimile, inamicii sistemului imunitar
Mancarurile grase nu doar ca dauneaza sanatatii inimii, sistemului circulatoriu si siluetei, dar cercetarile recente efectuate pe soareci au scos la iveala ca nici sistemul imunitar nu functioneaza la parametrii normali de eficienta in conditiile unei diete bogate in grasimi.
Cercetatorii au descoperit numeroase legaturi intre capacitatea de aparare a organismului si dieta, respectiv obezitate.

Astfel, in corpul persoanelor care consuma multe grasimi au loc numeroase procese inflamatorii, care declanseaza inutil sistemul natural de aparare, lasandu-l fara anticorpi in situatii cu adevarat solicitante.

Acest lucru face ca organismul sa fie mai putin rezistent si chiar incapabil sa lupe cu diferite infectii din sange. Efectele sunt cu atat mai grave cu cat organismul unei persoane supraponderale nu ar putea face fata unei septicemii.

Studiul a fost efectuat pe soareci, care au fost alimentati diferit in ceea ce priveste aportul de grasimi. Cei care au obtinut peste 60% din calorii din consumul de grasimi s-au ingrasat si nu au mai fost capabili sa lupte cu bacteriile din sange, avand un sistem imunitar mult mai scazut. Cercetatorii sustin ca rezultatele pot fi extinse si in cazul oamenilor.


Citeste si Altadata sanatoase, astazi sunt periculoase


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu