ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 28 septembrie 2014

De ce este indicat să bem ceai din coji de nuci


De ce este indicat să bem ceai din coji de nuci
Nucile sunt printre cele mai apreciate alimente, acestea fiind folosite de gospodine pentru realizarea a numeroase deserturi, însă sunt folosite şi ca remedii pentru tratarea diferitor boli sau afecţiuni, fie că este vorba de miezul acestor fructe sau cojile lor.
Dacă o gospodină este întrebată de ce este bun ceaiul de nuci, cel mai probabil primul răspuns oferit de aceasta este că e bun pentru circulaţi sângelui deoarece contribuie la subţierea sângelui îngroşat. Însă, pe lângă acest atribut foarte cunoscut, ceaiul din coji de nuci este un posibil remediu deoarece:
Calmează tusea
Ceaiul din coji de nuci este un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse.O mână de coji de nucă pot fi puse într-un recipient, este adăugată apă şi pus la foc pentru a da în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.
Evitarea ceaiului fierbinte este indicată deoarece în momentul în care suntem răciţi lichidul ne usucă mucoasa şi poate produce arsuri la nivelul ei, ceea ce poate duce la favorizarea apariţiei bacteriilor.

Tratează ulcerul
Pentru a trata ulcerul este bine să faci un ceai a cărui concentraţie să fie mult mai puternică. Totodată, recomandarea este ca pe stomacul gol, bolnavul de ulcer să ia câteva linguriţe din acest ceai.
Sursă de calciu
Persoanele care consideră că au deficienţă de calciu pot recurge la varianta consumului constant de ceai din coji de nuci. Zilnic este indicat să beţi undeva între o jumătate de litru şi un litru din acest tip de lichid.
Pe lângă tratamentele oferite de cojile de nuci pentru consum intern, acestea pot fi folosite şi pentru tratamente externe. Se pot face frecţii uşoare sau să se aplice comprese din coajă de nucă verde în zonele cu varice.
Cel mai mare organ al nostru, pielea poate suferi de o mulţime de probleme, de la eczeme şi iritaţii până la tăieturi sau arsuri. Din acest motiv, până să ajungi la doctor, pentru a evita orice fel de complicaţie, poţi încerca unele plante tămăduitoare.
Leacuri de tot felul cu mentă

Vara este anotimpul potrivit să profităm de „răcoarea” pe care ne-o conferă preparatele şi remediile pe bază de mentă. Cu aroma sa inconfundabilă, menta este un aliat de nădejde în multe probleme de sănătate, cum sunt cele digestive şi respiratorii.
Sursa: Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu