ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 17 august 2014

Top 5 plante care reduc zahărul din sânge

Autor: Elena Nistor
Persoanele care au un nivel crescut al glicemiei ar trebui să ia în considerare, pe lângă schimbarea completă a alimentaţiei, întroducerea în meniul zilnic a unor plante minune care au darul de a le rezolva problemele de sănătate.
Oamenii de ştiinţă susţin că mai mult decât medicamentele, câteva plante au puterea de a regla nivelul zahărului din sânge. Informaţie utilă în special persoanelor aflate la risc de diabet!

Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea Georgia, Statele Unite, există câteva plante care au aceste efecte miraculoase asupra chimiei sanguine.

1. Scorţişoara - în stare uscată, aceasta conţine 18% fenol, un compus chimic care are un puternic efect antiseptic. Pentru persoanele diagnosticate cu diabet de tip II sau alte afecţiuni generate de rezistenţa la insulină, scorţişoara este  o adevărată binefacere. O linguriţă pe zi îmbunătăţeşte răspunsul organismului la insulină, ţine sub control greutatea corporală şi previne bolile cardiace. Să nu mai amintim de efectul bactericid...
2. Cuişoarele - 30% din compoziţia acestui condiment înseamnă antioxidanţi, care acţionează asupra nivelului zahărului din sânge. În plus, cuişoarele au proprietăţi antiseptice, anti-inflamatorii, analgezice, iar asupra sistemului digestiv acţionează precum un balsam. Uleiul extras din cuişoare poate fi utilizat cu succes în caz de dureri dentare, dureri de cap, tuse şi chiar indigestie.
3. Oregano - pe lângă efectele benefice asupra răspunsului la insulină, această plantă are şi efecte antiseptice, iar uleiul era folosit pe vremuri la stârpirea... păduchilor. Studii recente au demonstrat că oregano tratează cu succes giardioza, iar în unele cazuri ameliorează infecţia cu E-coli.
4. Salvia - acest condiment puternic aromat poate ameliora sângerările uterine, crampele, infecţiile urinare. Potrivit unui studiu efectuat  de cercetătorii germani, la persoanele suferind de diabet care beau infuzie de salvie pe stomacul gol se poate observa o scădere dramatică a nivelului zahărului din sânge.
5. Usturoiul - datorită compuşilor sulfuroşi care dilată vasele de sânge, acesta ar trebui să fie medicamentul zilnic al persoanelor având probleme cu tensiunea arterială. Aceleaşi componente activează metabolismul şi protejează împotriva acţiunilor radicalilor liberi. De asemenea, usturoiul scade nivelul colesterolului.
Citeşte şi: Remedii naturale antidurere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu