ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 26 august 2014

LEACURI naturale pentru BOLI GRAVE. Rodia folosită în tratarea Alzheimer şi Parkinson

Consumul zilnic de suc de rodie ajută la combaterea bolilor Alzheimer şi Parkinson. Cercetătorii englezi au descoperit că un compus găsit în coaja şi seminţele rodiilor deschide noi perspective şi oferă posibilităţi neaşteptate în lupta cu aceste boli debilitante, scrie Adevărul.

 8217  1
 
Rodia folosită în tratarea bolilor Alzheimer şi Parkinson
Rodia folosită în tratarea bolilor Alzheimer şi Parkinson
Cercetătorii de la Universitatea din Huddersfield, din Marea Britanie, au anunţat că un compus numit punicalagin, un polifenol găsit în rodii, ar putea inhiba inflamaţia de la nivelul celulelor creierului, cunoscute sub numele microglia.

Echipa de cercetători a realizat mai multe teste pentru a verifica efectul acestui compus asupra celulelor creierului prelevate de la şoarecii de laborator. Oamenii de ştiinţă au urmărit interacţiunea dintre punicalagin şi inflamaţia de la nivelul creierului.

Rezultatele studiului au demonstrat eficienţa compusului găsit în rodie asupra reducerii inflamaţiei. Înainte de a începe testele pe oameni, cercetătorii spun că trebuie să continue lucrările pentru a stabili doza optimă de substanţă. Până atunci, autorii studiului recomandă sucul de rodie în calitate de tratament adjuvant.

Dar nu orice suc de rodie vă poate ajuta. Cercetătorii îi atenţionează pe oameni să fie prudenţi şi să aleagă sortimentele 100% naturale, atrăgând atenţia că nu toate sucurile sunt ceea ce par.

Potrivit „Alzheimer Disease International“, incindenţa demenţei la nivel mondial se va tripla până în 2050, aceasta fiind considerată a fi o problemă majoră a secolului 21, din pricina capacităcităţilor distructive şi a lipsei opţiunilor de tratament.

Daca ti-a placut articolul, urmareste REALITATEA.NET pe FACEBOOK şi TWITTER!


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/rodia-folosita-in-tratarea-bolilor-alzheimer-si-parkinson_1510594.html#ixzz3BVdGZYGS
Follow us: @realitatea on Twitter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu