ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 15 august 2014

Canicula prelungită ne face mai agresivi

Cu cât temperatura este mai ridicată şi se menţine pe perioade lungi de timp, cu atât oamenii sunt mai predispuşi să aibă un comportament agresiv sau chiar violent. Un studiu recent arată că actele de agresivitate devin din ce în ce mai probabile cu fiecare grad în plus.
Cercetătorii americani de la Universitatea din California au analizat numeroase studii având ca temă prăbuşirile istorice ale imperiilor, războaiele recente, crimele raportate în Statele Unite şi simulările din laboratoare care testează deciziile poliţiştilor când vine vorba de a împuşca pe cineva. Toate acestea au dus la o cauză comună pentru toate aceste evenimente, şi anume vremea extremă – prea caldă sau prea rece – ceea ce explică în mare măsură gradul din ce în ce mai ridicat de violenţă de-a lungul timpului.

“Când vremea nu este pe placul nostru atunci avem tendinţa să devenim violenţi şi irascibili cu celelalte persoane, comportament total necaracteristic în viaţa de zic cu zi”, spune Solomon Hsiang, autorul acestei analize observaţionale.

De asemenea, experţii ne atrag atenţia şi asupra oscilaţiilor termice, de la temperaturi extrem de crescute la valori cu cel puţin 10 grade Celsius mai scăzute în interval de numai 24 de ore, care se pot răsfrânge asupra organismului prin apariţia migrenelor, ameţelilor, stărilor de slăbiciune şi transpiraţiei abundente.


 

Citește și:
Mare grijă la efortul fizic pe timp de caniculă
Top alimente de consumat când e caniculă!
Salata de muguri, mar si nuci
toate din Health

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu