ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

marți, 19 august 2014

Cafeaua la pastilă, un amestec de zahăr şi aditivi periculoşi

Autor: Paula Rotaru
Au trecut demult vremurile în care românii îşi începeau ziua cu o cafea tare la ibric sau la filtru, automatele înlocuind în ultima perioadă acest tabiet, de altfel sănătos.

La serviciu, pe stradă, la şcoală, în mall-uri, în spitale, mai peste tot întâlnim astfel de dozatoare de cafea, care ne tentează prin preţul mic şi mirosul aparent îmbietor.

Sub numele de cafea sau cappucino, la automatele care funcţionează cu fise găsim băuturi care conţin, de fapt, doar un amestec de E-uri şi zahăr.
Chiar dacă nu are nici pe departe aceeaşi aromă şi gust, românii o cumpără pentru că este la îndemână şi ieftină - costă doar un leu. Nu este însă şi sănătoasă, avertizează medicii.

Nici cafeaua instant la pliculeţ nu este mai presus. La o simplă citire a etichetei, aflăm că un pliculeţ de cafea 3 în 1 conţine doar 7% cafea iar laptele este, de fapt, lapte praf degresat, grăsime vegetală sau praf de zer.
Aceste amestecuri sunt folosite şi la prepararea supelor la plic, deloc prietenoase cu silueta ori sănătatea.

Medicii avertizează că acest cocteil chimic de ingrediente nenaturale, care se găsesc în produsele alimentare, pot afecta, dacă sunt consumate pe termen lung, inima, ficatul şi rinichii.

Citește și:
Cafeaua: mituri şi beneficii
Top 5 motive să iubeşti cafeaua
10 moduri in care poti prepara cafeaua
Exclusiv Online - 19.08.2014 Sursă foto: Shutterstock

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu