ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 20 iulie 2014

Fructul tinereții veșnice. Scade colesterolul și protejează vasele de sânge

Zmeura, săracă în calorii și bogată în fibre, este esențială în alimentația zilnică. Fibrele insolubile ajută la menținerea greutății corpului iar cele solubile scad nivelul colesterolului, protejând vasele sangvine de depunerile de grăsime și prevenind astfel instalarea unor afecțiuni severe.
Zmeura conține o cantitate semnificativă de polifenoli antioxidanți, vitaminele B1, B2 și B3, acid folic, cupru și fier. Sunt o sursă bogată de vitamina C, magneziu și fibre, necesare unei bune funcționări a organismului.
Consumul zilnic al acestui fruct ne poate feri de numeroase probleme de sănătate precum cancerul, obezitatea, afecțiunile cardiovasculare și infertilitatea.
Prin conținutul de antioxidanți, de 10 ori mai mare decât cel al roșiilor și de 50 de ori mai mare decât al căpșunilor, protejează celulele împotriva deteriorării cauzată de moleculele instabile, numite și radicali liberi. Zmeura conține, de asemenea, acid elagic despre care se spune că este un compus anti-carcinogenic.


Antocianinele, coloranții care dau culoarea zmeurei, pot, de asemenea, să confere strălucire pielii. În plus, ei stimulează producerea colagenului, menținând tenul impecabil, împiedicând astfel apariția ridurilor de expresie. Mai mult decât atât, antocianinele ajută la eliminarea bacteriilor și a ciupercilor care se pot dezvolta pe suprafața pielii, prevenind infecțiile și apariția coșurilor.
Datorită conținutului de potasiu, zmeura previne riscul atacului miocardic și menține tensiunea sângelui, iar mineralele precum fierul, cuprul și magneziul ajută la producerea globulelor roșii, ținând la distanță anemia și prevenind oboseala.
Zmeura poate fi consumată în doze de 150-200 de grame zilnic de către persoanele cu diabet, deoarece conține foarte puține zaharuri, care nu duc la creșteri notabile ale glicemiei. Mai mult, curele lungi cu zmeură stabilizează glicemia și stimulează pancreasul. Tratamentul cu zmeură este foarte eficient, mai ales pentru prevenirea complicațiilor cardiovasculare ale diabetului.

Ceaiul de scorțișoară, o minune pentru sănătatea ta

  • A A A
  • E-mail
    Scorțișoara aromează prăjiturile, dar și mâncărurile și este folosită destul de mult în dietele de slăbire. Dar este foarte sănătoasă și are mult mai multe beneficii pentru sănătatea ta. Află care sunt:
    ceai-scortisoara
    Scorțișoara tratează sindromul colonului iritabil
    Ceaiul de scorțișoară este bun pentru calmarea stomacului, pentru că reduce balonarea, așadar și durerile resimțite din cauza acesteia. Scorțișoara este și un dezinfectant natural, astfel că îndepărtează bacteriile din intestine, pentru o digestie sănătoasă. Unele studii au arătat că ceaiul de scorțișoară ar putea preveni apariția cancerului de colon, datorită proprietăților sale dezinfectante.
    Împotriva respirației urât mirositoare
    Ceaiurile sunt bune pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din cavitatea bucală, atunci când sunt băute fără zahăr. Ceaiul de scorțișoară este cu atât mai bun pentru că oferă și o senzație de prospețime pentru o perioadă îndelungată. De asemenea, ceaiul de scorțișoară consumat în mod regulat previne apariția afecțiunilor gingivale. Cu toate acestea, este indicat să îți clătești gura cu apă după ce bei ceaiul de scorțișoară pentru că, fiind închis la culoare, poate păta dinții.
    Ceaiul de scorțișoară scade nivelul de zahăr
    Scorțișoara este bună și atunci când vrei să ai un control mai bun asupra zahărului din sânge. Multe persoane care suferă de diabet consumă ceaiul de scorțișoară atunci când vor să scadă glicemia.
    Ceaiul de scorțișoară stimulează activitatea creierului
    Studiile au arătat că doar mirosul de scorțișoară poate stimula funcționarea creierului, astfel că ceaiul de scorțișoară are un astfel de efect benefic mai pronunțat. Este mai ales bun pentru a îmbunătăți memoria de scurtă durată și pentru a crește puterea de concentrare.
    Scorțișoara, bogată în antioxidanți
    Unii cercetători sunt de părere că un consum regulat de scorțișoară (sub orice formă) poate reduce efectele negative ale radicalilor liberi din fumul de țigară. Este bogată în anti-oxidanți încât poate menține sănătatea pielii, dacă este consumată în mod regulat.
    Stimulează circulația sângelui
    Scorțișoara este bună și pentru stimularea circulației sângelui, astfel că dacă îți dorești un sistem cardiovascular sănătos, dar și o circulație periferică mai bună, aceasta este soluția naturală. Scorțișoara conține capsaicină, ca și ardeiul iute, și grăbește circulația sângelui în organism.
    Dieta cu ceai de scorțișoară
    Deoarece grăbește metabolismul, dar stimulează și arderea grăsimilor, ceaiul de scorțișoară este bun în curele de slăbire. Dacă vrei să slăbești ușor, fără efort, trebuie să bei ceai de scorțișoară neîndulcit de două ori pe zi, timp de patru luni.

    Cum se prepară ceaiul de scorțișoară

    Poți prepara ceaiul de scorțișoară fie prin infuzarea bețișoarelor de scorțișoară (rupte în bucățele) timp de 10 minute în apă fierbinte, fie din pulberea de scorțișoară ținută tot 10 minute în apă fierbinte. La o cană adaugă 2 lingurițe de pulbere de scorțișoară sau jumătate de bețișor.
    Foto: Shutterstock
    - See more at: http://www.avantaje.ro/articol/ceaiul-de-scortisoara-o-minune-pentru-sanatatea-ta#sthash.y5tHCQWM.dpuf

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu