ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 5 iulie 2014

 Berea cu arome de fructe - cocteil de calorii, E-uri, îndulcitori și 0,002% aromă naturală
Berea cu arome de fructe - cocteil de calorii, E-uri, îndulcitori și 0,002% aromă naturală
Toţi o bem sub o formă sau alta: domnii o preferă la halbă, brună și de esenţă tare, doamnele o preferă blondă, cât mai puţin alcoolizată și cu arome răcoritoare de lămâie, grepfrut ori merișoare.

Dacă despre opţiunea domnilor avem numai cuvinte de laudă (vezi aici câteva dintre beneficiile consumului de bere), în ce privește berea cu arome nu prea putem să ne arătăm entuziasmul.
Și vă vom spune și de ce!
Vânzările la sortimentele de bere cu arome au explodat în ultima perioadă, însă specialiștii avertizează că aceste băuturi ar trebui evitate din cauza ingredientelor nu tocmai naturale care se regăsesc în compoziţie.
Desigur, moderaţia este cuvântul de ordine! O bere nu o să omoare pe nimeni și nici nu va schimba cu mult cifra de pe cântar, însă consumul frecvent și în cantităţi mari va duce în timp la probleme pe care le vom detalia în cele ce urmează. Rămâne la aprecierea voastră să faceţi alegerile corecte!
Motive pentru a evita berea cu arome

În primul rând, berea cu aromă de fructe conţine o cantitate mare de zaharuri și îndulcitori , combinaţie care mai mult ca sigur va suprasolicita ficatul, existând chiar riscul de apariţie a steatozei hepatice (ficat gras).
Apoi, există falsa impresie că berea cu fructe ar hidrata, lucru complet fals în opinia experţilor. "Berea este o băutură care conţine alcool, iar alcoolul, din contră, duce la deshidratare prin eliminare frecventă de urină, deci și eliminarea apei din organism", susţine Prof Dr. Gheorghe Mencinicopschi.
Nu este de neglijat nici conţinutul caloric al berii cu fructe. La 100 ml de bere cu aromă aduci aproximativ 43  de calorii în organism, ceea ce înseamnă că o sticlă de 500 de ml îţi va face "cadou" aproape peste 215 calorii, cam cât un mic dejun copios. Și  știm bine că nimeni nu se oprește la o sticlă cu bere atunci când iese cu prietenii...
Vezi aici câte calorii au băuturile tale preferate
Un alt motiv pentru care ar trebui să evitaţi berea cu fructe este conţinutul mare de zaharoză, glucoză și fructoză, substanţe care au un indice glicemic extrem de ridicat, favorizând oscilaţii ale nivelului de zahăr în sânge, care pot crește riscul de diabet și afecţiuni cardiovasculare.
Aspartamul și acesulfamul K sunt îndulcitori care se regăsesc pe eticheta si in compozitia unor astfel de beri aromate. Acești îndulcitori artificiali influenţează însă activitatea cerebrală, creând senzaţia de dependenţă. Intrând în acest cerc vicios, există un risc crescut de apariţie a obezităţii, pe lângă diverse forme de cancer. Iar de apariţia obezităţii se fac vinovate și siropurile de dextroză, glucoză sau fructoză, folosite pentru îndulcirea acestor băuturi și care perturbă mecanismul foame-saţietate.
Și digestia are de suferit în urma consumului de bere cu arome, deoarece corectorii de aciditate, acidifianţii și coloranţii pot provoca senzaţii de vomă, colici abdominale și balonare.
Pentru a vă face o idee cam ce conţine cap-coadă o bere cu lămâie și mentă de exemplu, iată ce am regăsit pe eticheta unei sticle: 90% bere (apă, malţ din orz, sirop de dextroză) și 10% băutură răcoritoare cu suc de lime și extract de mentă (apă, zahăr, suc de lime din concentrat 1% duc de lămâie din concentrat, extract de mentă 0,002%, aromă naturală de lime cu alte arome naturale, acidifiant acid citric, antioxidant acid ascorbic, colorant verde natural CI5, îndulcitori), 4% alcool.
Prin urmare, citiţi întotdeauna eticheta produsului și evitaţi, pe cât posibil, ingredientele mai sus menţionate.

Autor: Csid.ro
Sursa: www.csid.ro  Sambata, 5 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu