ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 5 iulie 2014

Cozile de cireșe, bune pentru rinichi
Cozile de cireșe, bune pentru rinichi
Ajutoare de nădejde atunci când suferi de probleme renale, remediile cu cozi de cireșe sunt recunoscute ca fiind cele mai bune diuretice naturale. Revista “Click! pentru femei” a făcut o listă a beneficiilor acestora.
Deoarece au efect antiseptic, diuretic și antiinflamator, remediile cu cozi de cireșe sunt recomandate de fitoterapeuţi în tratamentul infecţiilor urinare, litiază renală și în cazul retenţiei de apă. Prepară un decoct dintr-un pumn de codiţe de cireșe la 500 ml de apă clocotită. Fierbe amestecul timp de 15 minute, după care strecoară și bea toată cantitatea (călduţă) în mai multe reprize, pe tot parcursul zilei. Poţi să intensifici efectele decoctului dacă adaugi la preparare și frunze de merișor, seminţe de măceșe, frunze de mesteacăn și coada-calului.
Leac în caz de probleme cardiace
Pentru persoanele care au probleme de inimă, căldura mare este o adevărată încercare. Dintre leacurile bunicii, cele cu cozi de cireșe ajută la prevenirea și tratarea insuficienţei cardiace, a palpitaţiilor, a ischemiei cardiace, dar și a hipertensiunii.
Pentru toate aceste afecţiuni, fitoterapeuţii recomandă cura cu pulbere de cozi de cireșe, obţinută prin măcinarea cu râșniţa electrică, dar pe care o poţi procura și din magazinele naturiste. Ia câte 1 g de extract și bea cel puţin 2-2,5 litri de apă pe zi. Urmează cura 30 de zile.     
Ce mai poţi trata 
- reumatism (pulberea de cireșe din care iei 4 g pe zi/ pentru o lună de zile);
- insomnie (infuzia din codiţe din care bei câte 3 căni pe zi, ultima înainte de culcare);
- alergie (decoctul din cozi de cireșe din care bei câte 300 ml pe zi/ pentru trei săptămâni).

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Vineri, 4 Iulie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu