ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 25 iunie 2014

Află ce este keratosis pilaris și cum îţi afectează pielea
Află ce este keratosis pilaris și cum îţi afectează pielea Keratosis pilaris sau zonele aspre pe piele, unde îţi apar și coșuri mici și roșii. De multe ori acestea apar pe fese, dacă porţi mult timp pantaloni sau haine strâmte, ori dacă stai mai multe ore pe scaun în fiecare zi. Află mai multe despre această afecţiune a pielii și cum te afectează.
Keratosis pilaris dispare de la sine atunci când ajungi la vârsta de 30 de ani, însă până atunci există diferite creme și tratamente pe care le poţi face pentru a scăpa de afecţiune. Aceasta apare cel mai des la copii, dar nu este exclus să o facă și adulţii.
Cum arată keratosis pilaris
 

Bubiţe mici sau umflături roșii ori albe, care apar în mod obișnuit pe fese, pe obraji, pe picioare și/sau braţe ori pe faţă. Pielea este uscată și câteodată ai mâncărimi în acele zone. Keratosis pilaris devine mai accentuată pe timp de iarnă, când aerul rece usucă pielea mai mult.
Afecţiunea aceasta nu este deloc gravă și nu este neapărat nevoie s-o tratezi decât atunci când apare pe faţă (în cazuri rare) și poate lăsa semne pe piele.
De ce faci dacă ai keratosis pilaris
Bubiţele care apar când faci această afecţiune a pielii au ca motiv principal excesul de keratină - proteină dură care îţi protejează pielea de substanţe toxice sau de infecţii. De obicei keratina astupă foliculii de păr, astfel că firele nu mai pot ieși la suprafaţă.
De cele mai multe ori poţi face keratosis pilaris din cauza unei alte afecţiuni ale pielii, precum dermatita atopică, însă și oamenii perfect sănătoși o pot face, în special dacă au pielea uscată în mod normal.
Pentru tratarea afecţiunii keratosis pilaris este nevoie să mergi la medicul de familie sau la un dermatolog. Tratamentul este simplu și își face efectul destul de rapid.

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Marti, 24 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu